Viskel on Taani käsipallikoondise joonemängija Rene Toft Hansen.Foto: CLAUS FISKER
Käsipall
15. jaanuar 2014, 12:41

KÄSIPALLI EM: Taani, Hispaania ja Island tagasid edasipääsu

Pühapäeval Taanis alanud käsipalli EM-finaalturniiril peeti eile A- ja B-alagrupis teise vooru kohtumised, mille tulemusel tagasid koha vahegrupis ehk 12 parema seas Taani, Hispaania ja Island.

Käsipalli EMi võistlussüsteem on selline: nelja neljaliikmelise alagrupi kolm paremat pääsevad kuueliikmelisesse vahegruppi, kuhu võetakse kaasa omavahelised kohtumised. Vahegrupi kaks paremat pääsevad poolfinaali. Seega on esimene ülesanne mahtuda alagrupis kolme sekka, ent samas tuleb arvestada, et kui vahegruppi on ühes võtta 0 punkti, on šansid poolfinaali pääseda õhkõrnad.

A-alagrupp. Avavoorus Makedooniast 29:21 jagu saanud Taani alistas eile 33:29 Austria, kes võitis esmalt 30:20 Tšehhit. Teises mängus tegid Makedoonia ja Tšehhi 24:24 viigi, mis ei rahuldanud kumbagi osapoolt.

Tabeliseis: Taani 4, Austria 2, Makedoonia 1, Tšehhi 1. Viimases voorus mängivad Taani – Tšehhi ja Makedoonia – Austria. Eeldusel, et Taani saab Tšehhist jagu, pääsevad nii Makedoonia kui ka Austria edasi, ent peavad omavahelises mängust püüdma võitu, mida vahegruppi kaasa võtta.

B-alagrupp. Avavoorus Ungarist 34:27 jagu saanud Hispaania alistas eile Norra 27:25. Avavoorus Norrast 31:26 parem olnud Island tegi dramaatilise 27:27 viigi Ungariga.

Tabeliseis: Hispaania 4, Island 3, Ungari 1, Norra 0. Viimases voorus mängivad Hispaania – Island (mõlemal edasipääs kindel, aga punktid on väga hinnalised) ja Ungari – Norra (Ungarile piisab edasipääsuks viigist, Norra vajab võitu; kindel on, et selle kohtumise punktid vahegruppi kaasa ei tule).

C-alagrupp. Avavoorus alistas Serbia 20:19 Poola ja Prantsusmaa 35:28 Venemaa. Täna kohtuvad Venemaa - Serbia ja Poola - Prantsusmaa.

D-alagrupp. Avavoorus alistas Horvaatia 33:22 Valgevene ja Rootsi 28:21 Montenegro. Täna kohtuvad Montenegro - Horvaatia ja Valgevene - Rootsi.