Mikko HirvonenFoto: AFP/Scanpix
Auto-Moto uudised
16. jaanuar 2014, 18:07

Monte Carlo avapäeva võitis üllatusmees Bouffier

2014. aasta MM-hooaja avapäeval on Monte Carlo ralli liider prantslane Bryan Bouffier, kes roolib Ford Fiesta WRC masinat, mida Rootsi rallil hakkab taltsutama Ott Tänak.

6. kiiruskatse: Monte Carlo esimene päev lõppeb tasavägise katsega, Ogier küll võidab, ent esikaheksa on kõik poole minuti sees.

See tähendab, et homme hommikul alustab liidrikohalt tõeline üllatusmees Bryan Bouffier, kelle edu taga on õige rehvivalik päeva esimeses pooles. Meest ajab neljakümne sekundi kauguselt taga triumviraat Meeke, Kubica ja Ogier.

Østberg ja Evans kaotavad Bouffierile enam kui minuti ning esikaheksa lõpetavad soomlased Latvala ja Hirvonen, kes on üks ühel, teine teisel pool kahe ja poole minutilist kaotust.

5. kiiruskatse: Tiitlikaitsja Ogier võidab oma hooaja esimese kiiruskatse ja Latvala kindlustab Volkswagenile kaksikedu. Edasi tulevad Bouffier ja Kubica kui Vestmann ja piibeleht. Seekord jääb paari sekundiga peale prantslane.

Esimest korda üle kümne aasta taas MM-karusellis tiirlev Hyundai hooaeg on saanud aga kohutava alguse: esimesel kiiruskatsel sõitis rajalt välja nende teine number Thierry Neuville ning teel ülesõidul viiendale katsele ütles üles esisõitja Dani Sordo sõiduvahend.

Seis: 1. Bouffier, 2. Kubica (+38,1) 3. Meeke (+40.9), 4. Ogier (+1.07,1), 5. Østberg (+1.23,5), 6. Evans (+1.24,7)

4. kiiruskatse: Latvala on saanud alla asjalikud rehvid ning võidab kiiruskatse. Kümme sekundit kaotas talle Sordo ja siis tulevad riburada Kubica, Østberg, Bouffier ja Ogier kõik veerandi minuti sees.

Seis: 1. Bouffier, 2. Meeke (+27.6), 3. Sordo (+33.7), 4. Kubica (+36,3), 5. Evans (+1.08,6), 6. Østberg (+1.11,0), 7. Ogier (+1.22,6)

1.-3. kiiruskatse: Ralli maailmameistrivõistlused on saanud dramaatilise alguse, kui mitmeid ralliässi on üllatunud Monte Carlo mägedes valitsevad talvised olud. Katkestanud on juba eelmise hooaja hõbedamees Thierry Neuville ning legendaarne prantslane Francois Delecour.

Tiitlikaitsja Sebastien Ogier on pärast kolme kiiruskatset alles üheksandal kohal. "Lumi, slikkrehvid, hullumeelne!" sõnas mees pärast esimest katset autost väljudes. "Juba esimeses kurvis sõitsin ma seina," lisas ta.

Esimesed kaks kiiruskatset võitnud endine vormelipiloot Robert Kubica eksis kolmandal katsel ning kaotas Bouffierile üle minuti ning on 42-sekundilise mahajäävusega langenud hetkel neljandal kohale. Prantslase ja poolaka vahele mahuvad veel Kris Meeke ja Dani Sordo.

Soolmased Mikko Hirvonen ja Jari-Matti Latvala on vastavalt 13. ja 18. kohal kaotades liidrile enam kui kahe ja poole minutiga.