Tartu Tammeka omanikud Jane ja Babak Afshar. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgpall
16. jaanuar 2014, 14:55

Jalgpalliliidu sõnum Tammekale: kui 12 päevaga peatreener ja tegevjuht paigas ei ole, siis kaotate koha meistriliigas (13)

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) teatas, et erinevates raskustes siplev Tartu Tammeka jalgpalliklubi ei võtnud vastu alaliidu esitatud saneerimisettepanekut ning jätkab algavaks hooajaks litsentsinõuete täitmist kõrvalise abita.

EJL andis Tammekale vajalike dokumentide esitamiseks pikendust kaks nädalat. „Klubi poolt 6. jaanuariks esitamata jäänud dokumentide, sealhulgas peatreeneri ja tegevjuhi leping, viimane tähtaega on 28. jaanuar. Kui selleks päevaks vajalikke dokumente ei laeku, siis eemaldatakse Tammeka litsentseerimisprotsessist," teatas alaliit.

Lahtiseletatult tähendab litsentseerimisprotsessist eemaldamine meistriliigakoha kaotamist, sest ilma litsentsita klubi seal mängida ei saa. Kui Tammeka koha kaotab, läheks see sportlike tulemuste põhjal FC Kuressaarele.

Õhtulehe andmetel pole mullu kõrgliigas viimaseks jäänud ja esiliigasse pudenenud Kuressaare meistriliigas mängimise mõttest vaimustunud – eelistatum variant on jõukohasemas esiliigas aasta jagu kosuda – ent ei jätaks kohta täitmata.

Tammeka probleemide allikaks on klubi suured finantsprobleemid, mistõttu on noortesüsteemi haldav MTÜ Jalgpallikool Tammeka otsustanud tippjalgpalliga tegelevast, jalgpalliagendi Babak Afshari abikaasa Jane Afshari juhitud Tammekast lahku lüüa.

2013. aasta hooaja eest on Tammeka meistriliiga meeskonna mängijatele ja personalile võlgu mitme kuu palga. Võlad on üleval ka Tartu spordibaaside ees. Kuigi koduse vutihooaja alguseni on jäänud ainult poolteist kuud, pole Tammeka esindusmeeskond sisuliste treeningutega alustanud. Põhjus lihtne: pole treenerit ega ka meeskonda kui tervikut.