Jelena Glebova EM-il lühikava esitamas.Foto: REUTERS/SCANPIX
Talisport
18. jaanuar 2014, 01:21

Glebova: „Üllatusin väga, kui liidriks tõusin!“ (7)

Iluuisutamise EMil Budapestis 7. koha saanud Jelena Glebova on väga rahul, et suutis stabiilselt võistelda ja Eestile järgmise aasta võistluseks kaks kohta tuua.

„Eesmärk oli jõuda esikümnesse, mõlemad kavad läksid suuremate eksimusteta. Vabakavas tuli väiksemaid vigu sisse. Neid võiks edaspidi vältida, täna läks kaduma umbes 5 punkti," rääkis Glebova pärast võistlust Õhtulehele.

Ta startis tagantpoolt seitsmendana ning kui kohtunikud olid punktid kokku löönud, tõusis Eesti esiuisutaja mõneks hetkeks liidriks. „Ma ei teadnud enne mind sõitnud naiste tulemustest midagi, keskendusin enda esitusele. Üllatusin väga, kui nägin, et tõusin liidriks!"

Ehkki ta sõitis oma grupi viimase, kuuenda uisutajana, oli jääkvaliteet Glebova sõnul endiselt suurepärane – „suurtel võistlustel on see alati super, oli väga mugav sõita".

Detsembris peetud universiaadi järel teatas Glebova, et võtab tiitlivõistlustel kasutusele keerulisemad kavad, kuid EMil ei hüpanud ta ikkagi ei flip'i ega lutz'u.

„Siin tehtud treeningutel hüppasin nii kolmest flip'i kui ka lutz'u, kuid treener Igor Krokavec otsustas need mu võistluskavast välja jätta. Läksime kindlate elementidega puhta sõidu peale välja. Hüpped maksavad enam-vähem ühepalju, tähtsam on hoopis puhas maandumine. Näiteks õed Helgessonid, Marchei, Gedevanišvili ja mitmed teised hüppasid flip'e ja lutz'e, kuid tehniline hinne oli minust madalam," selgitas Glebova valikut.

EMiks valmistumisel ta endale armu ei andnud, ta harjutas nii jõulupühade ajal kui ka näiteks uue aasta esimesel päeval.

Milline on tuleval kuul peetava Sotši olümpia eesmärk? „Seal tuleb uskumatult tugev konkurents. Eesmärk on mõlemad kavad puhtalt sõita," vastas Glebova.