Martin Rump. Foto: Bruce Jenkins/TRS
Auto-Moto uudised
19. jaanuar 2014, 13:25

Martin Rump jätkab Uus-Meremaal vormel-Toyota sarja liidrina (2)

Uus-Meremaa Vormel-Toyota sari jätkus nädalavahetusel teise etapiga Timaru ringrajal. Martin Rump näitas taas kõigis kolmes võistlussõidus väga stabiilseid tulemusi ja see kindlustas noorele Eesti võidusõitjale sarja liidrikoha ka teise etapi järel. 

Avariide tõttu katkestatud esimeses kvalifikatsioonis ei õnnestunud Rumbil nädalavahetuse avasõiduks head stardikohta saavutada, aga seevastu teises ajasõidus näitas ta kiireimat aega ja tagas sellega endale kolmandaks sõiduks parima stardipositsiooni.

Esimene võistlussõit Timaru ringrajal algas massilise avariiga, aga eestlasel õnnestus seda vältida ja tõusta 19. stardipositsioonilt sõidu lõpuks koguni 7. kohale. Antud koht tagas järgmiseks sõiduks 2. stardikoha. Läbi terve teise võistlussõidu jälitas Rump oma tiimikaaslast, inglast Jann Mardenboroughi, kuid mööduda temast ei õnnestunud ja nii finišeeris ta teisena.

Kolmandat sõitu alustas Rump parimalt kohalt, aga kuna siduri kuumenemise tõttu liikus eestlase auto veidi enne starti paigalt, siis määrati talle 10-sekundiline trahv. Rump kihutas liidrikohal stardist kuni finišini, kuid ajatrahv kukutas eestlase lõpptulemustes neljandale kohale.

"Ajasõidus sõitsin välja kiireima ringiaja," kommenteeris Rump. "Kõigis kolmes sõidus õnnestus avariisid vältida ja head punktid koju tuua. Kolmandas sõidus startisin esimeselt kohalt, kuid siduri kuumenemisel hakkas auto enne starti kergelt veerema ja seetõttu sain 10 sekundit ajatrahvi. Andsin endast parima, sõites nii kaugele eest ära kui võimalik, pärast arvutusi sain 4. koha. Nädalavahetuse kokkuvõttes sain 2. koha ja jätkan sarja liidrina. Kiirus on hea ja ootan järgmist nädalavahetust Highlands Park'is."

Martin on sarja liidrina kogunud kuue võistlussõidu järel 329 punkti ja teisel kohal on punktitabelis tema tiimikaaslane Mardenborough kaotades eestlasele 8 punktiga.