Chelsea alistas Unitedi võrkpalliskooriga 3:1Foto: ADRIAN DENNIS
Jalgpall
19. jaanuar 2014, 19:54

Mourinho võttis kohtumisest Unitediga sajanda liigavõidu, Eto'olt kübaratrikk (1)

Inglise jalgpalli kõrgliiga "vooru mänguks" oli kahtlemata täna õhtul toimunud Londoni Chelsea ja Manchester Unitedi vaheline mõõduvõtt. Chelsea peatreener Jose Mourinho teenis oma sajanda võidu Premier League'is, kui Unitedile tehti tulemusega 3:1 kindlalt tuul alla.

Kõik kolm Chelsea tabamust kanti seejuures Samuel Eto'o nimele: kamerunlane oli täpne 17., 45. ja 49. minutil. Javier Hernandez lõi 12 minutit enne lõppu küll ühe värava tagasi, kuid Chelsea kindlat võitu see ei vääranud.

Chelsea on liigatabelis 49 punktiga jätkuvalt kolmandal kohal, United jääb neist maha juba 12 punkti võrra ja on seitsmes. Juhib Arsenal 51 punktiga, teine on Manchester City 50 punktiga.

2. poolaeg

19.53 Kohtumine on lõppenud Chelsea kindla 3:1 võiduga

19.49 Kuid kohe on ka United platsil kümnekesi - punase kaardi saab keskväljal Hazardile jõhra vea teinud Nemanja Vidic

19.47 Torres saab platsil olla vaid kümmekond minutit, kui peab vigastusega lahkuma. Et Chelseal on vahetused tehtud, tuleb  võõrustajatel kohtumise neli üleminutit  hakkama saada arvulises vähemuses.

19.37 Hat-tricki mees Eto'o võetakse puhkama, Fernando Torres platsile

19.36 Siiski-siiski! United lööb ühe tagasi, kui Phil Jones'i löögi suunab Cechi selja taha vahetusmees Javier Hernadez. 12 minutit lõpuni

19.23 Enne Eto'o-d on Premier League'is Unitedi vastu kübaratrikiga maha saanud muuseas kolm meest: Romelu Lukaku, Dirk Kuyt ja David Bentley

19.22 Unitedil on mast maas, Chelsea pole aga seisuga rahuldunud ja jahib ehk neljandatki tabamust

19.06 3:0! Samuel Eto'o! Chelsea nurgalöök, De Gea tõrjub Cahilli pealöögi, kuid kohe on jaol Eto'o, kes rammib nahkkera puuri!

1. poolaeg

18.48 Esimene poolaeg on lõppenud ja Chelsea juhib kohtumist 2:0

18.45 2:0! Taas Samuel Eto'o! Kameruni koondise raudvara on nurgalöögi järel unustatud Unitedi värava ette täiesti vabaks ning vanameister realiseerib kindlalt Gary Cahilli hea söödu

18.42 Oscar üritab üliefektset ülepuusalööki, kuid pall läheb üle ja mööda

18.37 Suurepärane võimalus Unitedil! Welbeck pääseb viielt-kuuelt meetrilt löögile, kuid üritus jääb nõrgaks ning Cech tõrjub

18.26 Kohtumine jätkub korralikus tempos, kuid väga häid võimalusi rohkem tekkinud ei ole

18.17 1:0! Samuel Eto'o kauglöök võtab rikošeti Michael Carricku jalast ning maandub David De Gea selja taga!

Gol de samuel eto'o , Chelsea vs Manchester United

18.11 Esimene pealelöök ka Chelsealt, kuid De Gea püüab Ramirese ürituse

18.03 Kohtumine on alanud Unitedi rünnakutega ning juba 3. minutil pääses ohtlikult löögile Ashley Young, kuid Petr Cechi tõrje päästis Chelsea

Algkoosseisud

Chelsea: Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Ramires, David Luiz; Willian, Oscar, Hazard; Eto'o

United: De Gea; Rafael, Evans, Vidic, Evra; Valencia, Carrick, Jones, Young; Januzaj, Welbeck

Enne mängu

Chelsea on näidanud viimastes kohtumistes head vormi – meistriliigas püsitakse kaotuseta kuus viimast mängu (viis võitu ja 0:0 viik liidermeeskond Arsenaliga), seejuures on nendes mängudes endale lubatud lüüa vaid kaks väravat. Unitedi mäng on seevastu kiratsenud – selle aastanumbri sees on saadud (liiga + karikasarjad) vaid üks võit ja koguni kolm kaotust. Lisaks kuivale statistikale peaks Chelseale andma teatud eelise ka nn Mourinho-faktor: portugallane on erinevate klubide lootsina pidanud Unitedi vastu 17 matši ja kaotanud neist vaid kaks.

Kui Chelseal jääb vigastuse tõttu mängust eemale vaid kaistemängija Branislav Ivanovic, siis Unitedi vastavad mured on märksa tõsisemad: jätkuvalt ei saa platsile joosta meeskonna suurimad staarid Wayne Rooney ja Robin van Persie.

Liigatabelis paikneb Chelsea 46 punktiga kolmandal kohal, United on 37 punktiga seitsmes. Mängu enam pidanud Arsenalil on liidrina 51 silma.