TUBLI: Esimest korda MK-etapil poodiumile tõusnud Julia Beljajevat sai sooja käepigis-tuse ka Katari emiirilt. Foto: FIE
Vehklemine
20. jaanuar 2014, 10:00

Hooaja alguses heasse vormi tõusnud Beljajeva: Võtsin matš korraga! (2)

Valitsev epeevehklemise maailmameister Julia Beljajeva saavutas Dohas peetud MK-etapil teise koha. Finaalis pidi ta tunnistama šveitslanna Tiffany Geroudet’ 15:10 paremust.

Terve turniiri enesekindlat vehklemist näidanud Beljajeva oli tänu maailma edetabeli

8. kohale eelringidest vabastatud. Põhiturniiril alistas ta kaks prantslannat, tuneeslanna ja kaks sakslast. "Tegelikult polnud võistlus üldse nii kerge. Alguses olid ikka tasavägised matšid, kus pidin palju pingutama," rääkis Beljajeva.

Finaalivastane oli šveitslanna Tiffany Geroudet’ga, kelle Beljajeva MMi 1/16 finaalis alistas. Nüüd võttis Geroudet revanši. "Ma olin enne MMi talle ju neli korda kaotanud. Ei saa öelda, et vehklesin väga halvasti, kuid finaali algus läks käest ära. Loomulikult olen rahul, kuid ikka arutlen, mis valesti läks ja ehk järgmine kord samu vigu ei tee. Enesekindlus kasvas siin küll," sõnas 21aastane maailmameister, kes jõudis MK-sarjas poodiumile esimest korda (senine parim MK-tulemus oli 16. koht).

Üks matš korraga

"Ma ei mõelnud üldse koha peale, vaid teadsin: pean võitlema ja järgmist vastast on võimalik võita. Võtsingi matš korraga," meenutas Beljajeva laupäevast võistlust. "Nüüd vaatan natuke teistmoodi asjade peale – iga võistlus tõestab, et ka tugevad vehklejad võivad kaotada."

Kahjuks polnud pääsu tõrvatilgast meepotis, sest Beljajeva vehklemine pühapäeval toimunud naiskonnavõistluses läks pehmelt öeldes aia taha. Esmalt alistati teises ringis koosseisus Kristina Kuusk, Irina Embrich, Erika Kirpu 45:40 Lõuna-Korea.

Veerandfinaaliks Rumeeniaga vahetati Embrichi asemel sisse Beljajeva. Eesti asus juhtima 39:32 ning ankrunaiste matšiks Ana Branzaga läks rajale just valitsev maailmameister, kes viis Eesti küll ette 43:39, kuid kaotas lisaaja järel 44:45.

Koolitööd ootavad

"Olin väga väsinud. Jõudsin individuaalvõistluse järel päris hilja hotelli ning olin nii füüsiliselt kui ka emotsionaalselt päris läbi. Ei suutnudki end kokku võtta," tõdes Beljajeva ja muigas, et naiskonnakaaslased ta peale ehk kurjad ei ole. "See on kogemus igaühele – vahel on halb päev, järgmisel korral läheb ehk paremini."

Heitluses 5.–8. kohale kaotas Eesti Venemaale 38:43 ja Ukrainale 40:45 ning lõpetas MK-etapi 8. kohaga.

Naiste epeevehklemise MK-sari jätkub kahe nädala pärast Budapestis. Seniks tuleb Beljajeva koju, et pühenduda õppetööle. "Ma olen nii palju puudunud, pean kooliasjad korda ajama. Võistlema nad mind ikka lasevad, aga natuke tuleb kohustusi ka täita," ütles meditsiiniõeks õppiv vehkleja.