Tartu Rocki korvpallimeeskond alustas eurosarja ootamatu võiduga Samaaras. Selle nädala mängus Antverpeniga ollakse juba favoriidirollis.Foto: MARI LUUD
Spordiblogi
20. jaanuar 2014, 12:00

Nädala ennustus | Kui suur on Tartu Rocki šanss Antverpenist jagu saada?

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 20. jaanuari valik:

LÄINUD NÄDALA PLUSS

Jelena Glebova tõestas EMil seitsmendat kohta teenides vähemalt kaht asja: 1. koostöö lõpetamine treener Anna Levandiga oli õige samm, 2. Loodus tühja kohta ei salli – Eesti olümpiakoondisel on uus liider!

Jah, erinevalt Šmiguni-Veerpalu-Mae aegadest pole Glebova puhul põhjust hellitada medalimõtteid, kuid koht esikümne lõpus või teise alguses on ideaalse õnnestumise korral võimalik. Ja erinevalt murdmaasuusatamisest on iluuisutamine tõeline teleala, kus ka kümnes koht paneb eestlase südame põksuma ja kommentaator Mart Sanderi ülivõrdeid lennutama.

LÄINUD NÄDALA MIINUS

Tennisist Kaia Kanepi teekond Australian Openil jäi lühikeseks, juba avaringis tuli tunnistada hispaanlanna Gabrine Muguruza paremus 6:2, 2:6, 6:2. Mõistagi pole kaotus heas hoos olevale Muguruzale ei katastroof ega isegi mitte üllatav, seda enam, et hispaanlanna lülitas välja ka Taani staari Caroline Wozniacki ning on jõudnud juba 16 sekka.

Siiski on paha lugu, et ka paarismängus kukkus Kanepi teises ringis konkurentsist ja Eesti tennisesõpradel tuli juba nii varases faasis jälgida vaid teiste riikide sportlaste duelle

ALANUD NÄDALA ENNUSTUS

75% on tõenäosus, et Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskond võidab Eurochallenge'i vahegrupis teisipäeval koduväljakul Belgia klubi Antverpeni Giantsit. Möödunud nädalal tõestati taas, et novembri keskpaigast käivitunud hea hoog pole vaibunud, kui grupi avamatšis võideti võõrsil Samara Krasnõje Krõljat 75:74.

Põlvevigastusest taastunud Joosep Toome peaks meeskonnale veel ühe käigu juurde andma. Lisades juurde kodupubliku toetuse, on selge, et Belgia liiga keskmiku vastu tuleb Rocki kindlaks favoriidiks pidada.