Dominika Cibulkova alistas Austraalia lahtiste meistrivõistluste neljandas ringis Maria Šarapova.Foto: PAUL CROCK
Tennis
20. jaanuar 2014, 11:18

Šarapova kaotas Cibulkovale, kes süüdistas venelannat sihilikus venitamises

Päev pärast naiste maailma esireketi Serena Williamsi kaotust Austraalia lahtistel tennise meistrivõistlustel lõppes ka Maria Šarapova teekond. Venelanna kaotas 6:3, 4:6, 1:6 20. asetusega Dominika Cibulkovale (Slovakkia).

Šarapova kurtis kohtumise järel puusalihasevigastuse üle. Just selle häda tarbeks kasutas venelanna enne otsustavat setti meditsiinilist pausi, mis reeglitega ette nähtud. Samuti ei keela reeglid servimisel ebaõnnestunud palli ülesviske järel toimingut katkestada, ent Cibulkova meelest kuritarvitas Šarapova seda reeglit.

"Olen tema peale pisut tige," lausus Cibulkova ja lisas, et tema meelest olid Šarapova sagedased eksimused palli ülesviskamisega "sihilikud". Oli kahtlustel alust või mitte, aga võit kuulus kaks tundi ja 12 minutit kestnud matšis Slovakkia tennisistile.

Šarapova oli hädas lihtvigadega, mida kogunes suisa 45 tükki. Kindlasti ei tulnud venelannale kasuks, et kolmanda ringi matš Karin Knappiga oli kestnud kolm ja pool tundi ja peetud 40kraadises kuumuses. "Pole mõtet salata – kaotus on ebameeldiv. Allajäämisega leppimine pole minu jaoks kunagi lihtne," sõnas Šarapova.