NFLi poolfinaalidest osutus tasavägisemaks NFC konverentsi finaal, kus Seattle Seahawks alistas 23:17 San Francisco 49ersi.Foto: Kirby Lee
NFL ameerika jalgpalli liiga
20. jaanuar 2014, 11:49

Super Bowli võitja selgitavad suksud ja merikotkad

Ameerika jalgpalli profiliigas NFL mängiti pühapäeval konverentside finaalkohtumised, mille võitjad kohtuvad 2. veebruaril New Yorgis peetavas finaalis ehk Super Bowlil.

AFC konverentsi – sinna kuulub ka Margus Hundi koduklubi Cincinnati Bengals – finaal kujunes ühepoolseks, sest Denver Broncos alistas New England Patriotsi 26:16. Mäng oli ühepoolsem, kui skoor viitab, sest Patriots kaotas kohe kohtumise alguses võtmekaitsja Aqib Talibi, mis andis Broncosi mängujuhile Peyton Manningile tegutsemiseks kõvasti rohkem ruumi.

Kogenud mees ei jätnud võimalust kasutamata ja tüüris meeskonna võidule, mis tagas neile klubi ajaloo 7. AFC meistritiitli. Super Bowlil on Broncosi vastaseks Seattle Seahawks, kes oli NFC konverentsi finaalis 23:17 parem San Francisco 49ersist.

Mullu Super Bowlil Baltimore Ravensile kaotanud 49ers juhtis võõral väljakul peetud kohtumist 10:3 ja 17:10, ent Seahawksi võimsale lõpule neil vastus puudus. 17:23 kaotusseisus jõuti küll ohtlikusse tsooni, ent mõnikümmend sekundit enne kohtumise lõppu lõikas Seahawks vahelt 49ersi mängujuhi Colin Kaepernicki valesöödu ning mäng oli tehtud.

Broncos ja Seahawks olid põhihooajal NFLi kaks kõige edukamat meeskonda. Mõlemad võitsid 16 mängust 13 ja omasid seeläbi oma konverentsis esimest paigutust. NFLi eelmise 20 hooaja jooksul on mõlemad kõrgeima asetusega meeskonnad Super Bowlile jõudnud vaid kaks korda – 2009 ja 1993.

Miks aga suksud ja merikotkad? Sest Broncos tähendab tõlkes metsikuid hobuseid ja Seahawks merikotkaid.