Dennis Rodman pärast visiiti Põhja-KoreasseFoto: AFP/Scanpix
Korvpall
20. jaanuar 2014, 15:59

VIINAKURAT: "korvpallidiplomaat" Dennis Rodman läks võõrutusravile (1)

Dennis Rodmani Põhja-Korea diktaatorit Kim Jong-uni ülistavad väljaütlemised võisid tavainimesele tunduda kui mitte kõige kainema mõistusega mehe jutt. Sellel arvamusel on ka tõepõhi all, sest endine korvpalliäss läks pärast hiljutist "korvpallidiplomaatiavisiiti" võõrutuskliinikusse, et leida abi alkoholiprobleemile.

"Dennis Rodman tuli Põhja-Koreast tagasi emotsionaalselt üpris kehvas seisus," vahendas CNN mehe agendi Darren Prince'i sõnu. "Talle padud surve olla nii üliinimlik poliitik kui ka probleemide lahendaja sai temast võitu. Tal on häbi ja kurb ning ta kahetseb, et tema sõnad on inimestele põhjustanud viha ja valu," jätkas Prince, lisades et endine korvpallur jõi hiljutisel reisil suletud Aasia riiki väga palju ning kirjutas end tagasi jõudes kuuks ajaks sisse ühte New Jersey võõrutuskliinikusse.

Mehel on ka varem olnud alkoholiga probleeme. Ta on tabatud purjuspäi nii autot kui moororratast juhtimas ning eelnevatest võõrutuskuuridest pole ilmselgelt kasu olnud.

Rodmani hiljutine visiit Põhja-Koreasse, kus ta mängis koos mitmete endiste NBA staaridega kohaliku koondise vastu, sai inimõiguslaste käest palju kriitikat, sest ameeriklane nimetas kõige muu seas ka riigi ainuvalitsejat Kim Jong-uni oma parimaks sõbraks.