Nicolas Anelka skandaalne žestFoto: AFP/Scanpix
Jalgpall
20. jaanuar 2014, 23:53

West Brom tegi väärtusliku viigi ent kaotas peasponsori

Inglise kõrgliigas 13. kohta hoidva West Bromwich Albioni jaoks oli tänane päev üpris tihe: esmalt teatas meeskonna toetamise loobumisest peasponsor Zoopla ning siis mängiti 1:1 viiki Evertoniga.

West Brom jäi kodustaadionil esimese poolaja lõpus Kevin Mirallas väravast 0:1 kaotusseisu, ent teisel poolajal suutis kaitses tehtud vea väravaga parandada uruguailane Diego Lugano.

Lisapunkt tõstis Kesk-Inglismaa klubi liigas 13. positsioonile, kuid väljalangemistsoonist ollakse vaid nelja punkti kaugusel. Olukorra teeb keerulisemaks ka teadmine, et järgmiseks hooajaks tuleb endale otsida uus särgisponsor.

Seni seda rolli täitnud kinnisvarafirma Zoopla, mille leping Albioniga lõppeb selle hooajaga, otsustas, et järgnevatel aastatel meeskonda ei toetata, kuna ei taheta olla mingil moel seotud klubi ründaja Nikolas Anelkaga, kelle värava tähistamiseks tehtud žesti 3:3 viigimängus West Ham Unitediga peetakse antisemiitlikuks.

Anelka on ise oma liigutust kaitsnud nimetades seda toetuseks Prantsusmaa koomik Dieudonne M'bala M'balale, ent mängija on siiski Inglismaa jalgpalliliidu uurimise all ning meest ähvardab pikk mängukeeld.

Evertoni jaoks tähendab viik, et liigatabelis lubati endast mööda Liverpool ning Tottenham ning jätkatakse kuuendana.