Karim Benzema, Zahia Dehar ja Franck RIbery.Foto: DSK BERTRAND GUAY
Jalgpall
21. jaanuar 2014, 10:52

Ribery ja Benzema astusid kohtu ette süüdistatuna alaealiselt seksi ostmises (11)

Pariisis algas esmaspäeval kohtuprotsess, kus tippjalgpallureid Franck Ribery'd ja Karim Benzema'd süüdistatakse alaealiselt prostituudilt seksi ostmises. Meeste süüdimõistmist peetakse väga ebatõenäoliseks.

Kui aga kohus leiab Ribery ja Benzema süüdi olevat, võib neid teoorias oodata kuni kolme-aastane vanglakaristus või rahatrahv kuni 45 000 eurot, mis, olgu öeldud, on mitu korda vähem nende nädalasest sissetulekust.

Benzema'd (Madridi Real) ja Ribery'd (Müncheni Bayern) süüdistatakse, et nad maksid seksi ees Zahia Dehar'ile, kes oli toona 16 (Benzema puhul) või 17 aastat (Ribery puhul) vana. Prantsusmaal on lubatud täiskasvanul olla seksuaalvahekorras ka 15aastasega, ent seksi eest alla 18aastastele maksmine on keelatud.

Prantsusmaa ülemkohus otsustas hiljuti, et süüdi saab mõista ainult neid, kes prostituudile makstes teavad, et tegu on alaealisega. Ribery ja Benzema on algusest peale väitnud, et nad polnud Dehari väiksest vanuses teadlik ning prokuratuur ei soovinudki juhtumiga kohtusse minna. Küll aga soovisid seda juurdlust juhtinud uurijad ning seetõttu istung eile ka algas.

Ei Benzema, Ribery ega Dehar isiklikult istungil kohal ei viibinud, vaid neid esindasid advokaadid. Praeguseks 21aastane Dehar, kellest on saanud päris edukas moelooja, jalgpalluritelt kahjutasu ei nõua.

Ribery on tunnistanud Dehariga seksuaalvahekorras olemist – nimelt olla tütarlaps lennutatud Münchenisse kingitusena vutimehe 26. sünnipäevaks – aga rõhutab, et ei teadnud, et tegu on alaealisega. Benzema eitab, et on Dehariga seksuaalvahekorras olnud.