Ballon d'Or'i tseremoonia-eelne pressikonverents, kus osalesid kõik nominendid: (vasakult) Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Franck Ribery.Foto: Michael Probst
Jalgpall
21. jaanuar 2014, 11:05

Pettunud Ribery maailma parima jalgpalluri auhinnast: mina võitsin kõik, Ronaldo mitte midagi... (5)

Prantsusmaa koondise ja Müncheni Bayerni äärepoolkaitsja Franck Ribery ütles Müncheni ajalehele TZ antud intervjuus, et 2013. aasta maailma parimale jalgpallurile ettenähtu Kuldse Jalgpalli (Ballon d'Or) pidanuks võitma tema, mitte Cristiano Ronaldo.

"Ma võitsin kõik võistlused (Bayerniga Saksamaa kõrgliiga, Saksamaa karikasari, Meistrite liiga, Euroopa superkarika, klubide MM – toim), nii meeskonnaga kui ka individuaalselt. Ronaldo ei võitnud mitte midagi. Tunnen, et väärisin seda auhinda. Paraku on tegu puhta poliitikaga," sajatas trotslik Ribery.

Ronaldo lõi koduklubi Madridi Reali kasuks mullu küll 56 mängus 66 väravat, ent ühtegi karikat meeskond ei võitnud. Küll aga aitas ta briljantse mänguga Portugali koondise MM-finaalturniirile.

Ribery nördimus on suisa sedavõrd sügav, et küsimusele 2014. aasta auhinna kohta vastas ta: "Ballon d'Or ei huvita mind enam."

Ribery jäi 2013. aasta hääletusel Ronaldo ja Lionel Messi järel kolmandaks.