Juan Mata puudus tänaselt Londoni Chelsea treeningult. Väidetavalt on ründav poolkaitsja lähedal siirdumisele Manchester Unitedisse.Foto: ANDREW WINNING
Jalgpall
22. jaanuar 2014, 18:01

Man United valmistub klubi ajaloo kalleimaks ostuks (2)

Hispaania koondise ründav poolkaitsja Juan Mata on lähedal siirdumisele Londoni Chelsea ridadest Manchester Unitedisse. Hispaanlase mängijaõiguste müügist teenib Chelsea umbes 45 miljonit eurot.

Jose Mourinho saabumisega Chelsea peatreeneriks on mullu ja tunamullu väga tähtsat rolli etendanud Mata panus muutunud väga episoodiliseks ning silmas pidades suvist MM-finaalturniiri soovib Mata klubi vahetada, sest muidu jätab Hispaania peatreener Vicente del Bosque ta suure tõenäosusega Brasiiliasse siirduvast lennukist maha.

Valitsevas Inglismaa meistermeeskonnas Man Unitedis valitseb aga heade ründemängijate põud - lisaks on Robin van Persie ja Wayne Rooney on hädas vigastustega - millest tulenevalt on huvi ülemineku suhtes mõlemapoolne.

Käigule pole vastu ka Mourinho, kelle käitumises ei saa välistada kerget kavaldamist - Chelsea sel hooajal enam Premier League'i raames Man Unitediga ei kohtu (pühapäeval võitis Chelsea selle hooaja teise omavahelise mängu 3:1), seega oleks tugevam Man United, kes suudab Chelsea rivaalidelt punkte näpsata, Mourinho meeskonnale igati kasulik. Ning lisaks: Mata tõesti ei sobi Mourinho plaanidesse.

Igatahes puudus Mata tänaselt Chelsea treeningult ning Inglismaa meedia teatel on hispaanlase esindajad juba Manchesteris läbirääkimisi pidamas. Kui need sujuvad, võib tehing teoks saada veel selle nädala sees.

Kui üleminekusumma on tõesti 45 miljonit eurot, nagu spekuleeritakse, oleks tegemist Man Unitedi kõigi aegade kalleima ostuga. Praegu kuulub see aunimetus klubi endisele ründajale Dimitar Berbatovile, kelle eest maksti Tottenham Hotspurile 2008. aastal 37,5 miljonit eurot.