Manchester Unitedi meeskond seisab, kõigil peale Johnny Evansi pea norus. Penaltiseerias Sunderlandilga suudeti viiest löögist väravasse toimetada vaid üks.Foto: Jon Super
Spordiblogi
23. jaanuar 2014, 10:40

Ott Järvela | Pole hullu, Manchester United, FC Barcelona lööb penalteid veel halvemini! (4)

Manchester United ei väsi käesoleval hooajal oma poolehoidjad (halvas mõttes) üllatamast. Eilses Inglismaa liigakarikasarja poolfinaalis Sunderlandiga suudeti mängujärgses penaltiseerias realiseerida viiest löögist vaid üks ja kaotati 1:2. Kas kõigi aegade halvimad penaltilööjad? Ei! See au kuulub FC Barcelonale (ja natuke ka Brasiiliale)!

Hooaja 1985-86 Euroopa Meistrite karikasarja (Meistrite liiga eelkäija) Sevillas peetud finaalis kohtusid FC Barcelona ja Bukaresti Steaua. 120 minuti jooksul ei jõudnud kumbki meeskond väravani ning Euroopa meister pidi selguma penaltiseerias.

Seal tõusis kangelaseks Rumeenia klubi väravavaht Helmuth Duckadam, kes tõrjus kõik neli Barcelona penaltit (lööjateks Jose Ramon Alexanko, Angel Pedraza, Pichi Alonso, Marcos). Esimese kahe penaltiga eksis ka Steaua (Mihail Majearu ja Laszlo Bölöni), aga seejärel suutsid Marius Lacatus ja Gavril Balint palli väravasse toimetada. Tulemuseks Steaua 2:0 võit tippjalgpalli kõigi aegade kehvimas penaltiseerias (vaata videot).

Hea konkurent tollele matšile on 2011. aasta Lõuna-Ameerika meistrivõistluste (Copa America) veerandfinaali Brasiilia - Paraguai penaltiseeria, mis lõppes samuti viimaste 2:0 võiduga. Brasiilia meeskond eksis sarnaselt Barcelonale kõigi nelja penaltiga (Elano, Thiago Silva, Andre Santos, Fred), aga erinevalt Steauast eksis Paraguai vaid ühe löögiga (Edgar Barreto) kuna Marcelo Estigarribia ja Cristian Riveros oma löögi realiseerisid.

Manchester Unitedi eilse kaotuse juurde naastes, siis penaltipuue kimbutab valitsevat Inglismaa jalgpallimeistrit juba pikemat aega – kolme eelmise penaltiseeria jooksul on Man United suutnud võrku toimetada tosinast löögist ainult neli.

19. aprillil 2009 kaotati Inglismaa karikavõistluste poolfinaal Evertonile penaltiseerias 2:4 (eksisid Dimitar Berbatov, Rio Ferdinand, tabasid Nemanja Vidic, Anderson) ning sama aasta augustis jäädi Inglismaa superkarikafinaalis penaltitega 1:4 alla Chelsea'le (eksisid Ryan Giggs ja Patrice Evra, tabas Michael Carrick).

Eile lisandus siis õudus Sunderlandi vastu (eksisid Danny Welbeck, Adnan Januzaj, Phil Jones, Rafael da Silva, tabas Darren Fletcher). Aga nagu öeldud – Barcelona ja Brasiilia on olnud suutelised veelgi hullemaks.

Ning üks mõttetera veel – kaelani p**a sees ulpides on kõige tähtsam pead mitte norgu lasta!