TIPUD: Planeedi kahest parimast mängijast jätab LeBron James (vasakul) 2014. aasta MMi vahele, Kevin Durant kavatseb osaleda.Foto: AFP/SCANPIX
Korvpall
23. jaanuar 2014, 13:56

USA korvpallikoondise kandidaadid selged: kes staaridest said sisse, kes jäid välja? (2)

USA korvpallikoondise juhid avalikustavad täna 28 mängijat, kelle seast valitakse need, kes esindavad suurriiki selle aasta MMil Hispaanias ja 2016. aasta olümpiamängudel Brasiilias.

Nimekirjast poole hõlmavad pallurid, kes on peatreener Mike Krzyzewski käe all suurvõistlustel mänginud ka varem. 2012. aastal Londonis kulla võitnutest on puudu vaid Kobe Bryant, kes oli juba varem teatanud, et ei soovi enam koondist esindada. Küll on esimest korda pärast 2008. aastat tagasi keskmängija Dwight Howard.

Mõningase üllatusena pääses listi Atlanta Hawksi viskekahur Kyle Korver. Märtsis 33aastaseks saav Korver on varem treeninud koos B-koondisega, aga põhimeest pole temast loodetud. Viimasel kahel hooajal on mees ennast pärast vahepealset väikest mõõnaperioodi taas leidnud ja möödunud ööl tabas ta juba 110. järjestikuses mängus vähemalt ühe kaugviske.

Sel hooajal keskmiselt Hawksile keskmiselt 12,2 punkti toonud Korveri võimalused meeskonda pääseda ei tundu ka nüüd kuigi suured, aga USA koondis on ennemgi puhaste viskajatega eksperimenteerinud, Näiteks võib tuua 2008. aasta ja Michael Reddi.

Nimekirjas on ka LeBron James, Chris Paul ja Carmelo Anthony, aga nemad soovivad osaleda vaid 2016. aasta olümpial ja jätavad tänavuse suve vahele.

Kes on puudu? Eelkõige Washington Wizardsi mängujuht John Wall, kes teeb karjääri parimat aastat ja hoiab pealinna tiimi üle pika aja play-offi kursil. Viimase kahe aasta NBA meistri Miami Heati meestest pole taas koondises Dwyane Wade'i ega Chris Boshi.

2010. aasta MM-koondises olnutest ei saa enam kutset Chauncey Billups (vana), Danny Granger (tihti vigastatud ja ära vajunud), Eric Gordon (tihti vigastatud), Rudy Gay (ääremängijate hierarhias madalamale langenud) ja Lamar Odom (vana, ära vajunud ja narkomaias).

ESPNi teatel on täielik nimekiri järgmine (sulgudes klubi):

LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers)
Carmelo Anthony (New York Knicks)
Bradley Beal (Washington Wizards)
Tyson Chandler (New York Knicks)
DeMarcus Cousins (Sacramento Kings)
Stephen Curry (Golden State Warriors)
Anthony Davis (New Orleans Pelicans)
Dwight Howard (Houston Rockets)
Andre Iguodala (Golden State Warriors)
Kyrie Irving (Claveland Cavaliers)
LeBron James (Miami Heat)
Kyle Korver (Atlanta Hawks)
David Lee (Golden State Warriors)
Kawhi Leonard (San Antonio Spurs)
Andre Drummond (Detroit Pistons)
Kevin Durant (Oklahoma City Thunder)
Kenneth Faried (Denver Nuggets)
Paul George (Indiana Pacers)
Blake Griffin (Los Angeles Clippers)
James Harden (Houston Rockets)
Gordon Hayward (Utah Jazz)
Damian Lillard (Portland Trail Blazers)
Kevin Love (Minnesota Timberwolves)
Chris Paul (Los Angeles Clippers)
Derrick Rose (Chicago Bulls)
Klay Thompson (Golden State Warriors)
Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder)
Deron Williams (Brooklyn Nets)