Kahevõistleja Kail Piho jaoks on täiesti arusaamatu, miks jäeti neljast Eesti koondislasest olümpialt välja just tema.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Sotši 2014
23. jaanuar 2014, 16:43

Olümpialt välja jäetud Kail Piho sügavalt nördinud: täiesti mõistetamatu otsus (24)

Viimasel hetkel Sotši olümpiakoondisest välja jäänud kahevõistleja Kail Piho ei mõista, miks otsustas Eesti Suusaliidu kahevõistluse alakomitee, et neljast kandidaadist peab koju jääma just tema.

"Talupojamõistus seda otsust vastu võtta ei suuda – kaks aastat kestnud olümpia-arvestuses olen eestlastest pikalt esimene. Sel talvel pole ma tõesti nii hea olnud, aga eestlastest MK-sarjas siiski teisel kohal – vend Han Hendrik on 46., mina 48., Karl-August Tiirmaa 56. ja Kristjan ilves 76.," rääkis Piho.

"Selle talve vähesel stabiilsusel – hüppemäel on kogu aeg kolm kuni viis meetrit puudu jäänud – on omad põhjused. Kuigi tahaksin täpselt teada ka Rahvusvahelise Suusaliidu põhjendusi, miks meilt koht ära võeti, siis kindlasti ei oodanud ma Eesti alakomiteelt säärast otsust. Enda arust olen ikka tulemusi teinud."

Olümpiakohast ilmajäämisest kuulis Kail Piho pärast tänahommikust hüppetreeningut. Plaanide järgi peaks ta ülejäänud koondisega 1. veebruaril Oberstdorfi laagrisse sõitma.

Mis saab nüüd? "Ei oska öelda. Tänane uudis võttis igatahes trennituju täiesti ära. Paar päeva kavatsen nüüd väga rahulikult võtta ja siis hakkan mõtlema, mis edasi teen."

Loe siit, miks Eesti kahevõistlejad ühest olümpiakohast ilma jäid.