Video: Viljar Voog
Auto-Moto uudised
23. jaanuar 2014, 18:59

Toomas Triisa: järgmisel aastal püüan Dakaril kohta esikahekümnes

Tänavusel aastal Dakari rallil tehnikaprobleemide tõttu ohtralt aega kaotanud ja lõpuks 52. kohaga lõpetanud Toomas Triisa sõnul mõtleb ta ka järgmisel aastal maratonrallil osaleda ning siis juba võidelda kõrge koha eest.

Lennujaama oli Triisat, Mart Meerut, kes küll jäi lennukist maha ja teistega koos Tallinna ei jõudnudki, ja mehhaanik Martin Graumanni tervitama tulnud ligi poolsada toetajat.

"Ma mõtlesin, et me käisime väiksel Dakari rallil eluunistust täitmas, aga nüüd tulen ja vaatan, et nii palju inimesi. Võttis sõnatuks küll!" oli Triisa vastuvõtust südamest liigutatud

Mehe sõnul oli nii kodune kui ka rallil kohapeal viibinud fännide toetus neile väga tähtis: "Võidusõidu ajal nägid mõnda Eesti lippu ja juba see andis nõnda palju juurde! Seal Argentiina, Tšiili ja Boliivia lippude vahel tegelikult muid väga polnudki, lisaks neile ainult Eesti lipud."

Esimese Dakari läbimise emotsioon ei ole mehes veel vaibunud, kui juba käivad mõtted järgmise aasta osas. Kindlat otsust ei taha Triisa pärast vaid viite puhkepäeva veel välja öelda, ent tema jutt ei jäta mingit kahtlust, kuhu suunas hing kisub: "Kui tiim on nõus, perekond on nõus pundis olema, koostööpartnerid, kes tänavuaasta olid väga tublid oleksid nõus projektis osalema, siis ma arvan märtsi lõpuks saab see otsus tehtud."

Ja siis sõidetaks juba kõrge koha nimel! "Kui minna järgmine aasta, siis juba eesmärgiga top-20 peale," sõnab mees