Juan MataFoto: ANDREW WINNING
Jalgpall
23. jaanuar 2014, 20:38

Chelsea müüs Mata Unitedile ning napsas Liverpooli nina eest Egiptuse ründetähe

Londoni Chelsea jalgpalliklubi asjapulkadel on täna olnud käed-jalad tööd täis: esmalt müüdi mängujuht Juan Mata Manchester Unitedisse, seejärel aga hangiti FC Baselist endale egiptlasest väravakütt Mohamed Salah.

Kuigi Manchester United ei ole Mata ostmist veel ametlikult kinnitanud, siis Briti meedia andmetel on klubid 25-aastase hispaanlase ülemineku üksikasjad kokku leppinud ning Mata on ülejäänud Chelsea mängijatega juba hüvastigi jätnud. Väidetavalt käib United Mata eest välja klubi osturekordit tähistavad ligi 45 miljonit eurot. Võrdluseks: kui hispaanlane 2011. aastal Valenciast Londonisse tuli, pidi Chelsea maksma 28,5 miljonit eurot.

Mata müügiga paralleelselt tegeles Chelsea aga ka meeskonna ründeliini tugevdamisega ning Šveitsi meistermeeskonnast FC Baselist hangiti 13,3 miljoni euro eest enda ridadesse Egiptuse koondise 21-aastane väravakütt Mohamed Salah. Seejuures oli Salahi värbamisest tõsiselt huvitatud ka teine Premier League'i meeskond Liverpool, kuid nende pakkumisest asja ei saanud.