Kardo Kõresaar rünnakul. Foto: TAIRO LUTTER
Võrkpall
24. jaanuar 2014, 07:00

Urmas Tali: eurosarja hind selgub koduliiga medalimängudes

Pärnu Võrkpalliklubi kaotas kolmapäeva hilisõhtul võõrsil Andreoli Latinale (Itaalia) ka korduskohtumise 0:3 ja langes Challenge Cupilt välja, kuid peatreener Urmas Tali jäi saadud kogemustega üldjoontes rahule.

Kui nädal varem kodus pärnakad nimekatele itaallastele hambaid näidata ei suutnud, siis võõrsil oli mäng mõnevõrra tasavägisem – 20:25, 28:30, 18:25. "Mängisime kergemalt ja enesekindlamalt. Mingil määral jäi geimivõit oma vigade taha kinni, kuid mängupilt ja emotsioon oli seekord hoopis teine, võib rahule jääda. Teises geimis oli meil kolm geimpalli, kuid võit jäi vormistamise taha. Oleks see ära tulnud, oleks võib-olla veel rohkem hingamist tekkinud," kommenteeris Tali. Kardo Kõresaar ja Andrus Raadik tõid 11 punkti, Siim Põlluäär ja Meris Merisaar lisasid kumbki 9.

Laias laastus jäi Tali Pärnu euroteega rahule – avavoorus lülitati välja Genfi klubi, teises saadi Bratislavalt loobumisvõit, kaotust Itaalia meeskonnale ei maksa häbeneda. "Kui saanuks need teise ringi mängud, mis ära jäid, ka kätte, jäänuksin väga rahule. Aga see pole meie süü – kui vastast pole, siis vastast ei ole," mõtiskles Tali, kelle sõnul peaks kohalike liiga otsustavates mängudes näha olema, kas ja kui palju keegi karastus.

Tali jutust kumab läbi mõte, et hea meelega võtaks ta eurotee jalge alla ka järgmisel hooajal. Aga… "Asjad käivad oma järjekorras. Tuleb Eesti meistrivõistlused ära mängida, siis selgub, kellel on õigus sinna minna ja kellel tahet," sõnas Tali. Teatavasti teenis TTÜ karikavõitjana ühe kahest Eestile eraldatavast kohast ja vähemalt tehnikatudengite juhendaja Janis Sirelpuu arvates tuleks võimalus ära kasutada.

CEV Cupil sai Andri Aganitsa ja Martti Juhkami koduklubi TV Bühl korduskohtumises Saloniki PAOKist jagu 3:2 ja kohtub veerandfinaalis Pariisi Volleyga, mille ridades pallib Ardo Kreek. Aganits tõi 9 ja Juhkami 11 punkti. Naiste samas sarjas pidi Anu Ennoki tööandja Salo Viesti taas tunnistama Istanbuli Fenerbache 3:0 üleolekut ja langes konkurentsist. Ennok tõi naiskonna parimana 16 silma.