NAGU IKKA: Tõnu Endrekson (keskel) võitis, järgnesid Allar Raja (vasakul) ja Kaspar Taimsoo.Foto: Mati Hiis
Sõudmine
27. jaanuar 2014, 10:00

Kas Eesti sõudjad kerkivad tänavu taas poodiumile?

Traditsiooniline Alfa sisesõudevõistlus andis positiivse signaali: võrreldes mullusega on meie esinumbrid märksa paremas seisus.

Esmapilgul justkui ei midagi erilist ega ebatavalist – Tõnu Endrekson oli ergomeetrivõistluse kilomeetrisel distantsil traditsiooniliselt 2.43,8ga parim, Allar Raja kaotas 1,1, Kaspar Taimsoo 2,6 ja Andrei Jämsä 3,9 sekundiga.

Pisut numbritesse süvenedes võib öelda, et Alfa andis meeste senise ettevalmistuse kohta hea signaali. 34aastane Endrekson oli võrreldes mullusega kaks sekundit kiirem, Raja ja Jämsä püstitasid isiklikud rekordid ning Taimsoo jäi oma tippmargile vaid kümnendikuga alla. Millal oli nelja Eesti sõudja koguaeg Alfal viimati nii hea? Aastal 2008. Meenutuseks: viimase MM-medali võitsid eestlased, täpsemalt Raja ja Taimsoo kahepaadis, 2009. aastal. Endrekson ei kurda: "Päris hea tunne oli ja aeg polnud ka väga kehv. Isiklikule jäin küll alla, kuid olen ka päris korraliku mahuga treeninud."

Järelduste tegemisega ta ei kiirusta, täpsema pildi andvat märtsi alguses toimuvad Eesti meistrivõistlused, kui distantsiks on kaks kilomeetrit.

"Päris hea minek oli. Võinuks isegi parema aja saada, oli pigistamisruumi veel. Ei osanud oodata, et ei väsigi ära," kommenteeris sõitu Raja, kellele tegi rõõmu, et pisut muutunud ettevalmistus ja senisest läbimõeldum toitumine on juba edu toonud.

"Suve poole võib positiivselt küll vaadata. Tore, et kogu koondis on enam-vähem terve püsinud."

Raja ja Taimsoo neljapaadi kaaslastest oli Kaur Kuslap kuues (2.50,1) ja Sten-Erik Anderson üheksas (2.53,4). Endrekson ja Jämsä panustavad sel hooajal kahepaadile.