Eesti koondise jalgpallur Joel Lindpere.Foto: TAIRO LUTTER
Jalgpall
27. jaanuar 2014, 10:52

Joel Lindpere: Olen Tšehhis. Lepingut hetkel ei ole, aga loodetavasti tuleb

Erinevalt pühapäeva õhtul Eesti meedias (välja arvatud Õhtuleht) levinud kuuldustest ei ole Eesti koondise poolkaitsja Joel Lindpere sõlminud lepingut Tšehhi meistriliigaklubiga Ostrava Banik. Küll aga on võimalik, et see lähipäevadel juhtub.

"Lendasin pühapäeva õhtul Tšehhi. Sõidan praegu jõusaalis ratast, meeskond harjutab kuskil mujal. Teisipäeval peaks Baniku president linna saabuma, et minuga lepingut arutada. Praegu ma allkirja kuhugi pannud ei ole," rääkis Lindpere Õhtulehele.

Banik avaldas pühapäeva õhtul oma koduleheküljel teate, mille kohaselt on klubiga liitumas Lindpere ja Läti koondislane Alans Sinelnikovs. Lindpere sõnul on tegu siiski esialgse infoga. Peagi aga usutavasti juba sualtõega. "Kui asjad klapivad, siis saab minust tõenäoliselt Baniku jalgpallur," sõnas Lindpere.

Lisaks Banikule on 1. jaanuaril USA kõrgliigaklubist Chicago Fire lahkunud Lindperet jaanuari jooksul seostatud ka Kreeka esiliigaklubiga Volou Olympiacos ja endise Eesti koondise peatreeneri Arno Pijpersi juhendatava Kasahstani klubiga FK Taraz.

"Kreekasse ma nagu ise ei kippunud. Tean, mis probleemid selles riigis sageli ette tulevad (Kreeka klubispordis on väga sageli palgamaksmisega suured probleemid – toim). Ja Kasahstaniga oli nii, et kui minu jaoks oli kõik enam-vähem selge, mis ja kuidas oleks, siis seal maal peab mängija heaks kiitma ka klubi juhatus. Ei loe see, et treener ütleb, et tahan seda meest. Kasahstanis ei saanud ma 100% kindel olla. Aga minu jaoks on tähtis, et see, mis lauale pandud, ka peaks," rääkis Lindpere.

Eesti koondises 92 mängu pidanud ja seitse väravat (neist kaks 2013. aastal) löönud Lindpere on senise profikarjääri jooksul esindanud Tallinna Florat (2000-2006), Sofia CSKA-d (2004), Tromsöt (2007-09), New York Red Bullsi (2010-12) ja Fire'it (2013).

Ostrava Banik asetseb Tšehhi meistriliigas 16 vooru järel eelviimasel ehk 15. kohal, ent näiteks 8. kohal asetsev Slovacko on vaid nelja punkti kaugusel. Banik on kolmekordne Tšehhoslovakkia (1976, 1980, 1981) ja ühekordne Tšehhi meister (2004).