Karel Tammjärv on üks kuuest Sotši olümpiale kvalifitseerunud Eesti murdmaasuusatajast. Vancouveris oli neid 14.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Spordiblogi
27. jaanuar 2014, 11:43

Nädala miinus | Sotši sõidab erakordselt kasin Eesti murdmaakoondis (3)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 27. jaanuari valik:

NÄDALA PLUSS

Tartu Rock mängib eurosarjas vahvalt. Eurochallenge'i vahegrupiturniiri teises voorus saadi koduväljakul Antverpen Giantsist jagu 82:74. Võit oli tähtis, sest selleta jäämine sisuliselt nullinuks nädal varem Samaaras Krasnõje Krõlja üle saadud võidu. Kui veel homme kodus Rumeenia klubist Mediase Gaz Metan kah jagu saadaks, astutaks taas samm veerandfinaalile lähemale.

NÄDALA MIINUS

Torino olümpiamängudele läkitas Eesti 13 ja Vancouverisse 14 murdmaasuusatajat. Võimsad numbrid tekitavad praegu paraku nukrust, sest Sotši sõidab vaid kuus suusatajat. Kas see on märk, et kolme tipptegija hiilgust ja sära nautides ei pööratud piisavalt palju tähelepanu teisele ešelonile ja järelkasvule? Või ongi Eesti suusatamise imet toitnud allikas tilgatumaks kuivanud?

NÄDALA ENNUSTUS

30% on tõenäosus, et naiste epee vehklemise MK-etapil Budapestis – just Ungari pealinnas krooniti Julia Beljajeva mullu maailmameistriks! – jõuab vähemalt üks Eesti esindaja poolfinaali. Üle-eelmise nädala Doha MK-etapi põhjal otsustades on Beljajeva (sai Kataris teise koha) väga heas ja teised naised vähemalt korralikus vormis. Aga vehklemine on ikka natuke õnnemäng kah.