Manchester Unitedi rekordost Juan Mata Foto: Jon Super
Jalgpall
27. jaanuar 2014, 19:08

Manchester Unitedi rekordost Mata: pean MMile saama! (2)

Manchester Unitediga 43 miljoni euro eest liitunud Hispaania koondislase Juan Mata eesmärgiks on MM-i eel meeskonda tagasi murda. Chelseas vähe mänguaega saanud palluril on uues klubis ka lootust.

"Brasiiliasse sõitvasse koondisesse on raske saada, kuid arvan, et Manchester Unitediga liitudes saan mängida, end vormis hoida ja näidata Hispaania peatreenerile (Vincente del Bosquele-toim.), et ma tahan seal olla ning ma pean sinna saama," sõnas Mata tänasel ametlikul esitlusel.

Jose Mourinho käe all Chelseas mänginud Mata ei saanud viimasel perioodil eriti platsile ning seetõttu soovis Mata ka klubi vahetada. "Ma ei tea, mis oleks saanud, kui oleksin Chelseasse jäänud. Esimesed kaks hooaega olid imelised, kuid viimased kuus kuud keerulised, sest ma ei saanud nii palju mänguaega kui tahtsin," kurtis ta.

"Jose on väga hea treener ning ma austan teda. Nüüd olen siin ning üritan endast võimalikult palju anda ja kui kõik läheb hooaja lõpus plaanipäraselt, on ka MM mulle lähemal."

Oma blogis oli aga Mata poolt märgata Mourinho suunas ka teravamat keelekasutust. "Aitäh Josele, et ta tegi mind tugevamaks mängijaks. Õppisin rasketes olukordades alati positiivseks jääma ja tööd tegema," kirjutas ta. 

Kui algselt arvati, et hispaanlane saab endale Manchester Unitedis särgi numbriga 7, mida klubis kandnud näiteks Eric Cantona ja David Beckham,siis pallur ise ei soovinud seda võtta. „Tean, et number seitse on siin ikoonilise tähendusega. Aga kaheksa on hea number ja loodetavasti toob see mulle siin õnne,” sõnas Mata.

Hispaanlane loodab eriti mängida koos Wayne Rooneyga, keda on viimasel ajal seostatud üleminekuga Chelseasse, Arsenali ja Madridi Reali. "Minu jaoks on ta Inglismaa ajaloo parimaid pallureid, ta on ettearvamatu. Ta on ründaja, kes oskab väravaid lüüa, sööta ja tulla ka keskväljale palli võtma, seega arvan, et naudin tema kõrval mängimist.2

ManU seniseks rekordostuks oli Dimitar Berbatov, kelle eest maksti 2008. aastal 36 miljonit eurot.