HC Kehra käsipallimeeskonna värskeim täiendus on serblane David Miloradovic.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Käsipall
28. jaanuar 2014, 10:00

Kehra palkas Serbia tagamängija. Serviti treener Musting: väga hea! (1)

Eesti käsipallielu muutus paari kraadi võrra kirevamaks, sest meistritiitlit tagasi võita ihkav HC Kehra täiendas ridu Serbia tagamängija David Miloradoviciga. Tiitlikaitsja Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting polnud uudist kuuldes üldse morn: "Väga hea! See käik tõstab ju nii Kehra kui ka Eesti meistriliiga taset."

Kehra ja Serviti on seni tänavu mänginud heitlikult – detsembris peetud karikafinaali võitis kindlalt Kehra, ent Balti liigas on Serviti liider ja Kehra vajab finaalturniirile ehk esinelikusse jõudmiseks päris suurt imet.

Paremakäeline tagamängija Miloradovic on võtnud kindlaks nõuks Eesti meistritiitel Kehrasse tuua. "Suudan mängida nii vasaksisemise kui ka keskmängija kohta. Samuti usun, et olen Kehrale tõhusaks abiks kaitses," rääkis Miloradovic, kes senise karjääri jooksul mänginud kodumaa kõrgliigas ning Ungari esiliigas.

"Sügisel sain pakkumise Kreeka kõrgliiga esinelikuklubilt ja läksin sinna, kuid rahaprobleemide tõttu võtsid nad viimasel hetkel pakkumise tagasi. Seejärel treenisin individuaalselt ning Ungari ja Austria klubide juures. Pakkumisi oli mul Skandinaaviast, Itaaliast ja Saksamaa madalamatest liigadest, ent valisin Kehra, kes soovib järgmisel hooajal Balti liigas esikohta püüda. See on minu jaoks hea variant tugevamatele klubidele silma jääda," selgitas Miloradovic.

Kehra presidendi Rene Kaalo sõnul on serblase palkamisega seotud kulu mõistlik ning temaga sõlmitud 1,5aastases lepingus klausel, mis lubab klubil suvel otsustada, kas koostöö jätkub või mitte. "Meie ei leidnud Davidit, vaid tema meid. Ta otsis klubi, tuli detsembris testimisele, jättis korralikku mulje ja jõudsimegi kokkuleppele," sõnas Kaalo.

Kehra peatreener Jüri Lepp Miloradovici kohta esialgu põhjalikku hinnangut andma ei tiku. "Vigastuste tõttu on meid kohati kimbutanud väga tõsine mängijatepuudus, mida klubi juhtkond serblase palkamisega leevendas. Üksi ta mänge ära tegema ei hakka, aga üks uus lüli on Kehra meeskonnas nüüd juures," sõnas Lepp.

"Kui mängud hakkavad, saan Miloradovicist selgema pildi ette, aga seniste treeningute põhjal otsustades on näha, et Serbia ja Ungari, kus ta seni mänginud, on kõva käsipallikultuuriga riigid ning see kumab tema suhtumisest läbi," lisas Lepp.

Kehra ainsa kodumaise rivaali Serviti juhendaja Kalmer Musting märkis Kehra täiendusest kuuldes, et Eesti meistriliigale tuleb säärane tugevdus kahtlemata kasuks: "Vasaksisemise positsioon ongi Kehral seni veidi hapram olnud."

Kas Serviti kavatseb ka enne nädala lõpus kukkuvat üleminekute tähtaega koosseisu tugevdada? Musting: "Välismaalt ei too me kindlasti kedagi. Võimalik, et edutame mõne Värska mängija põhirivistusse, aga pigem mitte, sest tahame jätta Värskale alles kõik võimalused medali nimel heidelda. Kaks Põlva meeskonda medalil oleks ju päris uhke värk!"

Miloradovic saab tuleristsed homses mängus Värskaga. Pühapäeval võõrustab Kehra Balti liiga raames Soome klubi Riihimäki Cocks.