Sotši 2014
28. jaanuar 2014, 13:28

India sportlased ei saa ikkagi Sotšis oma lipu all võistelda (3)

2012. aastal ROKi nimekirjast eemaldatud India sportlased ei tohi Sotši olümpiamängudel kodumaa lipu all võistelda, sest keeld eemaldatakse alles pärast talimänge. "See oleks olnud südameasi India lippu kanda," sõnas 32aastane kelgutaja Shiva Kesavan.

India Olümpiakomitee eemaldati 2012. aasta detsembris ROKi komiteede nimekirjast lokkava korruptsiooni ning ebapädeva reeglitetäitmise tõttu. IOK toonane peasekretär Lalit Bhanot veetis korruptsioonijuhtumi tõttu 2010. aastal suisa 10 kuud vanglas.

Kuigi IOK on nüüdseks rahvusvahelise alaliiduga sotid selgeks teinud, võetakse keeld maha alles pärast Sotši olümpiamänge, seega ei saa Kesavan ning kaks India mäesuusatajat Himanshu Thakur ja Nadeem Iqbal oma kodumaa lipu all võistelda.

"Südames ja meeles võistlen ikkagi India lipu all," sõnas oma viiendatel olümpiamängudele sõitev Kesavan. "Minu eesmärk on medal, kuid see tundub veidike käeulatusest väljast. Mulle ehitati kelk, mis on suurima kiirusega, mis mul kunagi olnud on, kuid sellega harjumine võtab aega."

Kesavani parimaks on seni Torino olümpiamängudel saavutatud 25. koht.