Jalgpall

Tammeka president: inimesed on olemas, suudame nõudmised täita! (13)

LISA KOMMENTAAR

tere29. jaanuar 2014, 12:26
Priit vaatame peeglisse või ?
Triin29. jaanuar 2014, 12:17
Olen samuti olnud läbi laste ja nende osalemises erinevates Tammeka meeskondades jkubiga seotud üle kümne aasta. Hakkasin siis meenutama enda jaoks, kuidas need asjad olid kui Afsharid tulid. 2009 oli klubi juhatust vedamas Priidu nimeline ettevõtja. Ei teagi mis põhjustel, klubi noortetreeneritel olid 5 kuud palgad saamata. Sama kehtis ka muude võlgade kohta. Noortetreenerite aktiiv tuli Priidu juurde ja ütles, et niimodi need asjad enam ei lähe. Kas lööme eelarved lahku või tuleb hakata uut tööd otsima. Priit küll tundis kerget ängi, et mida need poisikesed hüppavad aga klubi huvides siiski oli päri. Nii sündis Jalgpallikool Tammeka. Seejärel tõi Priit lauale perekond Afsharid. Heausksed, lahke südamega ullikesed, kellel ärist ja spordiklubi majandamisest kergelt öeldes udune ettekujutus. Afsharid alustasid üritust suure hurraaga. Sisse pandi arvestatav hulk isikliku raha. Seda raha oli täpselt nii palju, et klatiti ära Priidu juhatuse poolt tekitatud võlad. Aga siis sai isiklik raha otsa ja pidi hakkama majandama. Siin aga läks asi keeruliseks. Sest võõramaalasel Eestis spordiklubi majandada ei ole kerge. Kuna aeti oma rida, kohalike käest nõu ei küsitud, hakkas lumepall veerema ja on jõudnud täna täpselt sinna räästa peale, kus veeremise ruum on otsas ja järgneb vabalangus. Keegi ei ütlegi, et Afsharid poleks siia sisse panustanud. Aga kas ka majandanud ???? Nad tituleerivad ennast klubi juhtideks. Aga kas seda klubi on ka juhitud ???+ Selles on tänane küsimus. Oleme tagasi 2009 kus Priidu vabalanguses klubi on muutunud Jane vabalanguses klubiks. Nagu ka Priit omalajal, ei ole Jane pidanud kohalike võrväärseteks partneriteks ja on tahtnud kõik otsused ise teha. Kui Priit oli tollase megaprojekti Tammeka + Maag = TOP 3 resultaati me teame ,siis Jane projektid, mida on olnud äärmiselt palju (you say, they play, perekaart jne, jne) pole kahjuks ka kõrgemalt lennanud. Kahju, et selline olukord on tekkinud aga sellest tuleb üle saada ja kindlasti leitakse nii Priidule ja Janele auväärne koht Tartu jalgpalli kujundamise ajaloos, sest kes ei proovi ei saa midagi ja julgete päralt on maailm
Vaatleja29. jaanuar 2014, 09:39
Ei õpi see Tammeka, ei enda, ega teiste vigadest. V.Tiik nimetas asju õigete nimedega - klubi = vürstiriik. Ühelgi Tartu klubil pole oma baasi, minge siis uurige naabrite käest, minge kasvõi Elvasse või Põlvasse ja uurige kuidas on klubid ülesse ehitatud, mis on eesmärgid ja mis prioriteedid. Paljud praeguste hädade juured ulatuvad eelmisesse juhtkonda, mis jättis palju kohustusi ja võlgnevusi Afsharide klaarida. Need omakorda on osanud võlgnevusi kordades juurde tekitada, kuritarvitades nii teiste klubide kui lastevanemate poolt antud usalduskrediiti. Lapsekeste tassimine väljamaa klubide treeningutele, sellega poiste lollitamine ja lapsevanemate üleskeeramine on loomulikult tase omaette. Aga eks eesmärk pühendab abinõu. Big business rules !
V.Tiik29. jaanuar 2014, 09:05
Kui tõin om lapsed trenni ei mõelnud üldse koondiste peale ja pärast vanema poisi 9 aastat kestnud treeningutel käimist (käib praegugi)olen aru saanud,et tema parimad emotsioonid on olnud just tema lapsepõlves.Olukorras ,kus aastas 4 kuud ei saa korralikult treenida tekitab selge vahe "meie ja nende"vahel.See paistab eriti selgelt silma,kuidas Soome meeskonnad,keda lastespordi perioodil võidame meist vaikselt kiiremini liiguvad.Minu arusaam meie laste võimalustest jõuda antud alal esindusmeeskonda on tänaseid Tartu tingimusi arvestades suur IME.Usun oma lastesse ,aga see pole meie pere prioriteet et lapsed saavad tippjalgpallureiks,selleks lihtsalt puuduvad Tartus tingimused.Sealt algavad minu etteheited.Tartus on 5 jalgpalliklubi ,kui väikest vürstiriiki,kes keegi pole suuteline investeerima oma baasidesse ja vajalikul moel koostööd teha.Tartu linn on maha maganud linnale kuuluvate väljakute amortiseerumise ja enne kui taastatakse Annelinna väljak amortiseerub juba linna ainus Tammelinna staadion!? EJL peaks veelkord arutama jalgpalliklubide asutamise tingimusi ja klubide juhatuse liikmete taustu.Lõpuks nüüd ka Tammekast.Klubi pole omanike poolt juhitud ja iga hinna eest ,ka laste rahade eest Premium liiga meeskonda pidada käib sellel klubil lihtsalt üle jõu.Minu meelest tulebki "restart"teha ja alustada baasi kujundamisest.Tegeleda noortega ,vabadest vahenditest ja toetajate kaasabil luua vajalig taristu ja kui vahendid ja mängijad valmis on liikuda ka Premiumisse.Senini on aga kõi tagurpidi-olematud treeningtingimused talvel ja ülekoormated väljakud suvel,klubitunde puudumine,treenerite ebakindlus jne.jne. Aga selle eest vaagub esindusmeeskond väljakukkumise piiril.SEE KLUBI EKSISTEERIB VALEDEL ALUSTEL ja sellest ei saa ka veel täna juhatuse liige aru.Kindlast ei arva ma ,et tegemist on mingite destroierite ja pahatahtlike inimestega ,kuid kogu selles Tammeka loos on mingi tõsine susteemiviga! Ei ole tarvis iga hinna eest eest esindusmeeskonda säilitada,kui KLUBI eksisteerimiseks puudub VAJALIK BAAS -mitte ainult betoon,vaid kõik see,mis teeb ühest klubist klubi. Mis puutub nn "treenerite mässu" siis on loogiline,et inimesed loovad endale töökohti ,mis selles rahamaailmas on igati tunnustamist vääriv.Poleks ka ime olnud kui kõik see kamp oleks lihtsalt lajali läinud ja lastel poleks üldse trenne toimunud.Usum nende inimeste kogemust ja tarkust võtta tugev tegevjuht,kes uue klubi üles ehitaks ,leiaks usalduse ja toetajaskonna ,et kerkiksid väljakud ja kui siis juba kael kannab ka esindusmeeskond Premium liigasse.HALVEMAKS minna enam ei saa kui ÕUETRENN KAGUTUULEGA!
oh jummel29. jaanuar 2014, 09:04
Oota, Priit, kuidas see nüüd oli, et sinu juhatus klubi mõne aasta eest samamoodi pankroti veerele viis?
Priit29. jaanuar 2014, 00:54
Tere, Vambola!
Eeldan, et tõid oma võsukese Tammekasse just, ja ainult seepärast (kuigi oleks võinud juba ammugi küsida, nagu paljudelt Tammeka lastevanematelt olen küsinud) ja mitte ei viinud mujale Suusaklubisse suusatama või Janikasse võimlema, et klubi tervikpüramiid oli olemas ja jalgpall on poisile/tüdrukule meeskonnavaimu jms õpetamise koht. Küllap oli/on neid lapsevanemaid teisigi, muuhulgas ka ma ise. Polnud selle klubi loomine ja elushoidmine üldsegi mitte lihtne. Kui su motiivides eksin, siis jäta järgnev tähelepanuta.
Kuid nüüd on viinamarjad hapud/roiskuma hakanud ja majandamine raskeks läinud (üldsegi ei eita, et kuhjaga on vigu tehtud), siis nüüdseks lauldakse mantrat a la "hoidke munad eri korvides".
Sama teeb Tiirik ja tema semud, sest tema enda ja sõprade töökoht on vaja ju kindlustada. Nii lihtne on ju lastevanemate tunnetel mängida. Juba Hillar Otto ( au talle Tammeka loomise eest!, ja ma mõtlen seda tõsiselt!) ja osa temaaegseid treenereid tegi seda manipuleerides ja lapsevanemad olid sillas - on küll napsumees (mis siis, et nädalate kaupa), aga lapsi treenib jube hästi, andke veel üks võimalus jnejne. See oli nende leib. Olen seda näinud ja selle vastu omal ajal võidelnud.
Sinu seisukoht on minu jaoks seega nii arusaadav, läbinähtav ja nii inimlik.
Ent kui sinu jalgpallipoiss on varsti 17-18 aastane, siis küsid - millises meeskonnas ta mängima hakkab? Kuidas ta Tartust pääseb Eesti noortekoondistesse, välisklubidesse? Ja otsid uusi süüdlasi, et miks nii ja naa ja miks pole taset, tingimusi, raha jms . Miks Jane ja Afshar või mõni teine (linn või siismõne aja pärast juba Tiirik ja tema tiim) ei tee ja ei panusta.... ja miks siiani rahasid pole ja kuhu nad on kadunud (vt ntx ironiseerivat FB lehekülge)...
Pole nad sugugi nii halvad inimesed, et lastetreenereid/-vanemaid kiusavad, keedavad ja söövad.
Küllap said aru, kes ma olen. Kui viitsid, võta ühendust. Räägin taustu veidi lahti, täna on nii palju üliemotsionaalsust.
Ei arva ja ei usu, et su arvamust praegu muudan, ent ehk siiski aitaksin aru saada, et miks nii ja mitte teisiti. Ja kuhu see kõik välja võib viia.
Võib ju ka olla, et ma tuleviku suhtes eksin, minevikku teatavasti muuta ei saa.
eelmisele29. jaanuar 2014, 00:03
t2-le28. jaanuar 2014, 23:52
V.Tiik28. jaanuar 2014, 22:16
Polekski tahtnud seda operetti kommenteerida,kuid T2 kommentaar sundis selleks siiski.Kui noortetööd finantseeritakse omavalitsuse pearahadest,mis ka omavalitsusele baaside üüri näol tagasi makstakse ja vanemate poolt makstud osalustasudest,millele võivad lisanduda konkreetsete gruppide lasevanemate ühekordsed toetused,siis nn esindusmeeskonnal ja klubil on palju laiemad võimalused toetuste saamiseks.Kõik aga taadub koostööle ettevõtetega ,kogukonnaga ,linnaga ja EJL-ga.Noortejalgpall peabki olema eraldi ühisest potist ja see pole žetoon millega mängitakse.Kui oled nii kõva mees(naine) ja omad JK-i siis pead leidma ka vahendeid selleks.Sobivad hästi nii oma äritulud , teiste ettevõtete toetus ,FIFA toetus ja kohaliku omavalitsuse panus aga kindlasti ei saa oma esindusmeeskonna kulusid katta laste jalgpallihariduse rahadest.Kui keegi arvutada oskab selgub ,kui vähe jääb alles vahendeid koolil oma infra väljaarendamiseks, vahest ehk kõige logumate busside asendamiseks MV sõiduks.Kasumit ei saa selles äris lihtsalt tekkida,sest kogu aeg on kuluartiklid mille eest kandeid teha.Jalgpallipoisid ja vanemad on kokkuhoidlik rahvas ja harjunud olukorraga,mis võib Jalgpallikoolis Tammeka ainult paremaks minna ja sellised olukorrad kus Tammeka klubi on kriisis pole meile võõrad.Siit ka lastevanemate otsus lõpetada see jama ja alustada kaasatult ja kindlamalt pinnalt.Igal juhul:"käed eemale laste koolitusrahadest" ja kui kellegil on soovi ja võimalusi,siis pidagu Premium liiga meeskonda ja küllap leidub ka sellele toetajaid aga kõvasti on vaja tööd teha!
T228. jaanuar 2014, 21:28
Tippsport Eestis tähendab pidevat miinust, omavalitsuse ja lapsevanema poolt tasutud noortetöö stabiilset plussi. Kas noortetöö peaks toetama esindusmeeskonda, et noortel oleks tulevikus meeste seas mängimise koht? Loogiline oleks.
Tammeka puhul on Asfarid seega pidevalt kahjumis olnud ja ise meeskonnas nii mängija kui treenerina Asfari palgal olnud Tiirik noortetööga samal ajal kasumit teeninud. Tundub, et kogu probleem on selle taga, et Tiirik tahab saada suuremat tükki ja tunnetas õiget hetke tegutsemiseks. Tammeka omanikele tagantjärgi tühi tarkus, et tänane probleem sai sisse programmeeritud hetkel, mil tehti noortega tegeleva MTÜga koostööleping kui tulnuks ise täies mahus noortetööga tegelema hakata.
haha28. jaanuar 2014, 20:18
Või siis nii et Tammeka probleemid said alguse kui Afsharid osutusid asjaajamise mõttes pilvebaleriinideks kes lubavad kõigile kõike aga supp tuli lahja ja kibe