Kas Tartu Tammeka omanikud Jane ja Babak Afshar suudavad täita litsentsinõuded ja säilitada koha meistriliigas? Foto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgpall
28. jaanuar 2014, 20:07

Tammeka president: inimesed on olemas, suudame nõudmised täita! (13)

Kui Eesti suuruselt teine linn Tartu soovib algaval jalgpallihooajal olla esindatud Eesti meistriliigas, peavad nad hiljemalt kella 23.59-ks toimetama Eesti Jalgpalli Liiduni dokumendid, mis tõestavad, et Tartu Tammekal on sõlmitud lepingud peatreeneri, tegevjuhi, noortetöö juhi ja noortetreeneritega.

Kell 19 Õhtulehega vesteldes oli Tammeka president Jane Afshar veendunud, et nõuded täidetakse. "Väga kiire on, sest pean kõik dokumendid ise täitma. Kõik eeldused, et saan vajalikud dokumendid jalgpalliliidule edastada, on täidetud. Inimesed on olemas," sõnas Afshar.

Kui eelmisel nädalal alaliidu saneerimisettepaneku tagasi lükanud Tammeka suudab dokumendid EJLi edastada, on tegu kõigest esimese sammuga meistriliigalitsentsi suunas. Juba reedel peab klubi esitama eeloleva hooaja eelarvet puudutavad dokumendid ning tõestama, et 2013. aastast pärinevad võlad on klaaritud. Kui mõnda punkti täita ei suudet, eemaldatakse klubi litsentseerimisprotsessist, mis tähendab meistriliigakoha kaotamist (see läheks sportliku printsiibi alusel FC Kuressaarele).

Paberimajandus on Tammeka probleemi üks pool. Teine puudutab esindusmeeskonda. Õigemini selle puudumist. Kui ülejäänud meistriliiga klubid alustasid trennidega detsembris, siis mulluse Tammeka meeskonna riismed – mitmed juhtivad mängijad on lahkunud – on seni nädalas mõned korrad kokku saanud ja midagi omapäi nokitsenud, ent süsteemsest treeningtööst on asi kaugel.

Lihtsalt öeldes: isegi kui Tammeka bürokraatlikust ja finantsilisest kadalipust läbi murrab, ootab neid sportlikus mõttes vähemalt sama karm katsumus.

Tammeka probleemid said alguse, kui noortetööga tegelev MTÜ Tammeka Jalgpallikool otsustas, et ei ole nõus jätkama koostööd klubi omanike Jane ja Babak Afshariga, kellele heideti ette rahakottide segiajamist ja noortele ettenähtud raha esindusmeeskonnale kulutamist.

EJLi infojuht Mihkel Uiboleht ütles Õhtulehele päeval, et Tammeka olukorra osas ei anna alaliit seletusi enne kolmapäeva, sest tähtaeg kukub südaööl.