Tiit Sokk.Foto: TAIRO LUTTER
Korvpall
29. jaanuar 2014, 16:40

Korvpallikoondiste peatreeneritena jätkavad Tiit Sokk ja Jaanus Levkoi

Eesti Korvpalliliidu juhatus kinnitas eilsel koosolekul meeste ja naiste koondise peatreenerid järgmiseks kaheks aastaks. Meeste rahvuskoondise peatreenerina jätkab Tiit Sokk ning naiste rahvuskoondise peatreenrina Jaanus Levkoi.

„Jaanusel ja Tiidul on tahet seda tööd teha ning juhatuse otsus mõlema treeneri puhul oli ühehäälne," rääkis Eesti Korvpalliliidu president Jüri Ratas.

Meeste koondis on viimastel aastatel mänginud tõusvas joones, mullu suvel võeti üks ja ainuke pilet 2015. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile. Aasta varem jäädi napilt EM-i ukse taha kui korvide vahega said võrdsete võitude arvu juures finaalturniirile Iisrael ja Serbia.

„Tundus loogiline käik, kui on see koht finaalturniiril välja võideldud, siis jätkan kuni finaalturniiri lõpuni," sõnas Tiit Sokk. Meestel tänavu suvel ametlikke kontrollmänge ei ole, kuid kindlasti toimub Eestis traditsiooniline Nelja Rahvuse Karikaturniir, ülejäänud plaanid saavad selgeks lähikuudel.

Naiste koondis mängis eelmisel suvel samuti hästi kvalifikatsioonimänge, alagrupis kaotati vaid Kreekale, kes lõpuks kogu turniiri ära võitis. Sellel suvel on juunikuus ees kvalifikatsioonimängud Läti, Itaalia ja Portugaliga.  Kõikidega mängitakse kodus-võõrsil läbi, kodumängud on Eestil 11.juunil Lätiga, 15.juunil Portugaliga ja  18.juunil Itaaliaga.

„Läheme kindlasti võitlema ning miks mitte ka edasi pääseda," arvas Jaanus Levkoi kvalifikatsioonimängude kohta. „Meil on mitmed koondise põhitegijad välismaal, kus koguvad selliste mängude kogemusi. Samuti on meil teist aastat Nordea Ühisliiga, kus saame lätlastega mõõtu võtta. Praegu on 6 parema hulgas 3 Eesti ja 3 Läti klubi."