Manchester City alistas võõrsil 5:1 Tottenham Hotspuri ja tõusis Inglismaa kõrgliiga liidriks.Foto: DYLAN MARTINEZ
Jalgpall
30. jaanuar 2014, 00:02

FOTOD: Man City tõusis Inglismaa liidriks, Chelsea kaotas punkte (1)

Inglismaa jalgpalliliigas peeti täna viimased 23 vooru kohtumised. Kuna senine liider Arsenal oli eile punkte kaotanud, omasid nii Chelsea kui ka Manchester City võimalust neist mööduda.

Man City sai sellega hakkama, kui alistas võõrsil 5:1 Tottenham Hotspuri. Avapoolaja võitis Man City vaid 1:0, aga 50. minutil eksisid kohtunikud rängalt määrates Man City kasuks penalti, mida ei olnud. Lisaks eemaldati Tottenhami kaitsja Danny Rose. Yaya Toure realiseeris penalti ja mõni minut hiljem tegi Edin Džeko seisuks 3:0.

59. minutil lõi Etienne Capoue värava Tottenhami kasuks, ent viimane sõna jäi 2012. aasta Inglismaa meisterklubile, kui 78. minutil skooris Stevan Jovetic ja 89. minutil Vincent Kompany. Õhtu polnud siiski üdini kaunis, sest võitjate avavärava löönud Sergio Aguero pidi avapoolaja lõpus vigastuse tõttu väljakult lahkuma.

5:1 võit tõstis Man City 53 punktile, mis on ühe võrra enam kui eile Southamptoniga 2:2 viiki mänginud Arsenalil. Kui Arsenal viigistas võõrsil, siis Londoni Chelsea ei saanud võitu kirja koduplatsil, kus võõrustati tabeli viimase kolme seas asetsevat West Ham Unitedit. Mäng lõppes 0:0 viigiga ning Chelsea'l on nüüd punkte 50.

Ülejäänud kolmapäevastes mängudes alistas Sunderland 1:0 Stoke City ja Aston Villa oli 4:3 parem West Bromwich Albionist.

Tabeliseis: Man City 53, Arsenal 52, Chelsea 50, Liverpool 46, Tottenham 43, Everton 42, Man United 40, Newcastle 37.