Michael SchumacherFoto: Reuters / Scanpix
Auto-Moto uudised
30. jaanuar 2014, 13:51

Schumacher pilgutas silmi! (34)

Prantsusmaa väljaande L'Equipe väitel on 29. detsembril suusaõnnetuses kukkunud ning hetkel kunstlikus koomas viibiv Michael Schumacher silmi pilgutanud. 

Ajaleht kirjutab, et peakirurg Emmanuel Gay on Schumacheri neuroloogilisi reflekse kontrollinud alates esmaspäevast ning selle tagajärjel on patsient ka paaril korral silmi pilgutanud. Refleks võib olla aga neuroloogilise haiguse või vigastuse sümptom.

Schumacheri pressiesindaja Sabine Kehm kinnitas, et Schumacherit tuuakse koomast aeglaselt välja. "Michaelile antavaid rahusteid on vähendatud, et alustada pikka koomast väljatoomise protsessi. Tema pere kaitseks oleme aga kokku leppinud, et informatsiooni anname vaid siis, kui midagi on selgunud."

Soome neurokirurgia professor Juha E. Jääskeläinen väitis Iltalehtile, et koomast väljatoomine sõltub aju reageerimisest muutustele. "Kui patsienti on rohtudega hoitud anesteesia all, siis peaks ta igal juhul nende manustamise lõppedes vähehaaval üles ärkama. Mul on üsna võimatu öelda, mida nad seal Grenoble'is on proovinud," kommenteeris ta.

Schumacher on viibinud Grenoble'i haiglas 29.detsembrist, mil kukkus Prantsuse Alpides õnnetult peaga vastu kivi.