Saund
30. jaanuar 2014, 14:14

2013. aasta 10 parimat albumit: 3. koht! (1)

3. Disclosure – Settle [Island Records]

Auväärse pronksmedali saavad minu poolt kaela vennad Guy ja Robert Lawrence, kes tantsumuusika sõpradele on tuntud nime all Disclosure.

Nende tähelend on olnud meeletu, paari aastaga on täiesti tundmatutest noortest nagadest sirgunud moodsa tantsumuusika hiiud ning Grammy nominendid. Imestada pole siin samas midagi, sest nende debüütalbum on tõesti võimas!

Disclosure'i looming on ääretult kaasahaarav ja meeleolukas. Võib öelda, et nad tabasid antud albumiga naelapea pihta! "Settle" on plaat, millelt peaks igaüks enda hingele sobiliku pala leidma. Mina leidsin neid palasid kohe päris mitu.

Arvatavasti kuulun ka mina nende inimeste hulka, kellele ei meeldi, kui nende lemmiklaulud liialt populaarseks kujunevad. Mõnus on salamahti kõrvaklappidest kuulata muusikat, millest enamik inimesi midagi kuulnud pole.

Selline muusika on justkui sinu oma, see on justkui üks haruldlane vein või maailma teisest otsast ostetud t-särk, mida on au omada ainult vähestel ning kui sa avastad, et sinu rariteetne saladus on jõudnud massidesse, kaotab see "saladus" tihtilugu osa oma väärtusest.

Tõesti pole meeldiv poest hakkliha ostes kuulda ragisevatest kõlarites endale südamelähedast laulu. Kahjuks tuleb selliseid olukordi ette.

Ka Disclosure suutis maha saada päris paljude hittidega nagu näiteks Latch ja F For You (mille uues versioonis laulab kaasa ka Mary J. Blidge), kuid läbi mingi ime on need lood säilitanud minu jaoks oma väärtuse – ju on lihtsalt tegemist sedavõrd universaalelt hea soundiga.

Usun, et Disclosure teeb tantsumuusika maailmas veel paljugi põnevat, eriti arvestades tõsiasja, et kutid on verinoored (sündinud aastatel 1991 ja 1994).

NB: Albumi Deluxe versiooni pealt leiab nende parima pala "Boiling"!

Kolm rosinat: