Eesti saalihokikoondis (sinistes särkides) alustas MM-valikturniiri 7:2 võiduga Serbia üle.Foto: IFF
Sport | Muud alad
30. jaanuar 2014, 19:08

Eesti saalihokikoondis alustas MM-valikturniiri raske võiduga Serbia üle

Slovakkias alanud saalihoki MM-valikturniiri esimeses mängus alistas Eesti 7:2 (1:1, 3:1, 3:0) Serbia meeskonna. Numbrites soliidne võit oli raske iseloomuga ja andis märku, et midagi kerget Eestit järgmistes mängudes ees ei oota.

9. minutil teenis Serbia karistusviske, mille Eesti väravas 21 tõrjet teinud Marek Õige aga peatas. Järgnenud arvulises vähemuses mängides asus Eesti juhtima, kui kiirrünnaku realiseeris väravaks Patrik Markus. 23. minutil asus aga juhtima Serbia. Õige pea lõi Jonas Thomsson aga Eesti 2:2 viigivärava ning enne teise kolmandikku jõudsid sihile ka Eesti parimaks mängijaks tunnistatud Andreas Wöiduma ja Johan Strömfelt.

Viimast kolmandikku kontrollis juba Eesti - esmalt kõmmutas meeskonna kapten Roman Pass iluvärava, millele lisasid omapoolsed tabamused Rainer Komi ja Oskar Salm. Maailma edetabelis 8. kohal asetseva Eesti võit 21. positsioonil paikneva Serbia üle polnud üllatus, aga tuli oodatust märksa raskemalt.

Bratislavas peetaval turniiril osalevast viiest koondisest pääsevad detsembris Rootsis, Göteborgis toimuvale finaalturniirile kaks paremat (lisaks kaks paremat kolmanda koha omanikku Euroopa nelja valikgrupi peale). Grupi kindel soosik on Šveits ja autsaider Belgia, kellega Eesti kohtub homme kell 17.

Teise MM-pileti nimel võitlevad koduseinte toel mängiv Slovakkia ja Eesti. Kui võtta indikatsiooniks matš Serbiaga, on šansid ürpis võrdsed - Slovakkia sai eile kirja 6:3, Eesti täna 7:2 võidu. Slovakkia - Eesti mäng peetakse laupäeval Eesti aja järgi kell 19.