Rock alistas Kalev/Cramo seitsme punktigaFoto: Arno Saar
Korvpall
31. jaanuar 2014, 20:41

Kalevgi ei suutnud Rocki peatada! (4)

Tartu Ülikool Rocki korvpallimeeskond ei tundnud vana aasta viimasel poolteisel kuul kaotusekibedust, saades 14 võitu järjest. Uut aastat alustati mitme pika meheta mängides loogilise allajäämisega Leedus Pasvalyses, aga see iluviga parandati kiirelt seitsmemängulise võiduseeriaga. Rock jäi tänagi võitmatuks, kui võõrsil alistati kibedaim kodune konkurent ehk BC Kalev/Cramo 75:68.

Rocki parim oli Vilmantas Dilys 25 punkti ja 11 lauapalliga, Gert Dorbek lisas 13 silma. Kalevile tõi Frank Elegar 16 punkti ja 15 lauapalli, Vlad Moldoveanu viskas 15 punkti. Statistika

Rock juhib liigatabelit 15 võidu ja 1 kaotusega, Kalev/Cramo (13/1) on teisel kohal.

Mängu käik

4. veerandaeg 68:75

Veerandaja alguses saab Kalev vahe korraks miinus kahe peale 60:62, kuid Rock vastas sellele kuus-null vahespurdiga ning väljakuperemehi enam liiga lähedale ei lubatudki. 58 sekundit enne lõppu sai Kalev veel vahe miinus nelja peale, kuid mängu viimased punktid teenis Vilmantas Dilyse vabavisetest Rock, kes võitis kohtumise 75:68.

3. veerandaeg 56:60

Kuus minutit ehk seisuni 53:53 oli mäng tasavägine, seejärel tuli "traditsiooniline" ühe meeskonna väike spurt. Seekord spurtis 7-0 Rock, kuid suurt vahet neil ikkagi sisse teha ei õnnestunud ning viimaste minuti vabavisetest vähendas Kalev vahe 56:60-le ning nii lahutab enne viimast veerandit kaht meeskonda neli punkti.

2. veerandaeg 41:39

Poolaeg Kalevile 41:39. Teisel veerandajal muutus mäng tunduvalt kinnisemaks, Kalev lisas oma kontosse 15, Rock 12 punkti. Tegemist oli Rain Veidemani veerandiga, ta kogus kolme täpse kolmesega 9 punkti. Omapärane on asjaolu, et kaugvisetel pole ta eksinud, kuid pole neljast kahesest sisse saanud ühtegi. Seekord pääses Kalev kaks minutit enne poolaja lõppu ette 41:34, kuid nüüd tuli Rock lõpuga lähemale. Kokkuvõttes tavapärane Kalevi - Rocki derbi - põnev, kirglik ja pingeline. 

Kalevile on Moldoveanu toonud 10, Veideman 9, Millage 8, Rockile Dilys 8, Peciukevicius 7 punkti. Laud Rockile 16-12, korvisöödud 8-4.

1. veerandaeg 26:27

Meeskonnad alustasid mängu lõbusas kiires stiilis. Nagu skoor näitab, on suuremat rõhku pandud rünnakule kui kaitsele. Kerget initsiatiivi on hoidnud Rock, kes sai korra ette 25:17, kuid Kalev mängis 7:0 spurdiga vahe kiiresti tasa.

Enne mängu

Jõulueelne karikamäng Tartus jäi eredalt meelde Augustas Peciukeviciuse viimase sekundi võidukorviga. Erinevalt tartlastest on Kalev kogunud rahvusvahelisel tasandil (mis neil küll üldiselt kõrgem) valdavalt negatiivseid emotsioone. Ühisliiga viimased tulemused on 50punktiline saun Nižni Novgorodis ja valus lõpuminuti allajäämine Donetskis.

"Donetsk oli valus, kõigile valus. Paar päeva oli tuju maas. Nüüd oleme pidanud mõne Eesti liiga mängu ja võtame kohtumist Tartuga nagu alati. Erilist spets-ettevalmistust me küll ei tee," lausus Kalev/Cramo loots Alar Varrak.

Täna ei saa ta veel kasutada värsket- "vana" tuttavat Gregor Arbetit, kes eile pärastlõunal polnud veel Kreekast kodumaa poole tulema hakanud. Küll on taas rivis paranenud Ty Abbott.

Rock nüpeldas teisipäeval eurosarjas 30 punktiga rumeenlasi ning peatreener Gert Kullamäe sõnul on oluline samas rütmis ja rutiinis jätkata. Küll tunnistas ta, et põhiline vaimujõud läheb praegu eurosarjale, kus on pinge suurem ja iga mäng kulla hinnaga. "Eesti liigas see nii ei ole. Teame, et Kalev tahab revanši saada, aga peame selleks valmis olema – võita tahame ka meie," muheles Rocki juhendaja.

Ka kõik tema hoolealused peaksid täna rivis olema.