Dortmundi Borussia alistas võõrsil 2:1 Braunschweigi Eintrachti. See oli Borussia esimene võit Saksamaa kõrgliigas alates 1. novembrist.Foto: martin meissner
Jalgpall
31. jaanuar 2014, 23:38

Dortmundi Borussia lõpetas 2 kuud (!) kestnud võidupõua (1)

Saksamaa jalgpalli kõrgliiga 19. vooru esimeses kohtumises sõitis mullune Meistrite liiga finalist Dortmundi Borussia külla tabeli viimasele Braunschweigi Eintrachtile ja võitis tänu Pierre-Emerick Aubameyangi kahele väravale 2:1.

Aubameyang viis Borussia 31. minutil juhtima, aga 54. minutil Benjamin Kessel viigistas. Võiduvärava lõi Aubameyang 65. minutil, kui realiseeris väravaks Borussia väga ilusa kontrarünnaku. Kohtumise viimasel kümnel minutil oli Eintrachtil mitu head šanssi viigivärav lüüa, aga võit jäi siiski Borussiale.

See lõpetas Borussia väga pika võidupõua - viimati saadi Bundesligas kolm punkti tabelisse 30. novembril ehk kaks kuud tagasi. Toda päeva ja tänast lahutava ajavahemiku jooksul peetud neljast matšist kaotas Borussia kaks (Leverkuseni Bayerile 0:1, Berliini Herthale 1:2) ja viigistas kaks (Hoffenheimiga 2:2 ja Augsburgiga 2:2).

Liigatabelis enne tänast kolmandat kohta (kaotus liider Bayernile 17 punkti) hoidnud Borussia jääb sinna ka pärast laupäeval ja pühapäeval peetavaid 19. vooru kohtumisi eeldusel, et Mönchengladbachi Borussia ei suuda võõrsil Hannoverist viie väravaga jagu saada.

Eesti koondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Augsburg peab 19. vooru kohtumise laupäeval, kui Eesti aja järgi kell 16.30 võõrustatakse Bremeni Werderit. Eelmisest kuuest mängus kolm võitu ja kolm viiki noppinud Augsburg asetseb tabelis üheksandal kohal.

Dortmundi Borussia 1:0 värav sündis esmaklassilise meeskonnamängu tulemusel:


Dortmundi Borussia võiduvärava lõi Pierre-Emerick Aubameyang värkterava kontrarünnaku lõpetuseks: