Martin Rump New Zealand Motor Cup trofeegaFoto: Erakogu
Auto-Moto uudised
2. veebruar 2014, 18:35

Noor eestlane käib Jackie Stewarti ja Keke Rosbergi jälgedes (1)

Martin Rumpi jaoks möödus Uus-Meremaa vormel Toyota sarja eelviimane etapp tõusvas joones. Hampton Downi ringrajal sõideti eestlane esimeses võitslussõidus liivaväljadele, teises oli 17-aastane sõitja tublile tõusule vaatamata keskmik ning nädalavahetus päädis esikoha ja karikaga kolmandas sõidus.

Kvalifikatsioonisõitudes näitas Rump väga head kiirust: esimese võistlusstardi jaoks sõitis ta välja neljanda stardipositsiooni ning teises ajasõidus suutis eestlane seada lausa parima ringiaja, mis tähendas esimest stardipositsiooni kolmandaks sõiduks.

"Esimeses võistlussõidus sattusin ebaõnne ohvriks, kui mind kohe peale starti välja sõideti. Teist sõitu pidin seega startima viimasest reast," kommenteeris sõitu Rump, kes suutis lõpuks 21. kohalt tõusta 13. positsioonile

Nädalavahetuse kolmandat sõitu alustas eestlane aga esikohalt ning ei andud vastastele mingit võimalust juhtides võistlust kuni finišilipu langemiseni. Antud võistlus oli samas ka Uus-Meremaa mainekaima New Zealand Motor Cup auhinnavõistluseks, mida on peetud juba aastast 1921 ja varasemate võitjate hulka kuuluvad mitmed F1 maailmameistrid nagu Jackie Stewart ja Keke Rosberg. 2010. aastal võitis karika ka Sten Pentus.

"Start kolmandas sõidus õnnestus hästi ja edasi kontrollisin võistlust kuni lõpuni," rääkis Rump. "Sain enda nimele ka kehtiva rajarekordi. Võimas on, et Uus-Meremaa prestiižikaimal võidusõidukarikal on lisaks legendidele graveeritud nüüd ka kahe eestlase nimed."

Uus-Meremaa vormel Toyota sarjas hoiab Rump Hampton Downi etapi järel viiendat kohta. Sarja viimane osavõistlus sõidetakse järgmisel nädalavahetusel.