Eesti suusasprindikoondise treener Christoph Schmid.Foto: LIIS TREIMANN
Sotši 2014
3. veebruar 2014, 10:00

Christoph Schmid: loodan, et Eesti sprinterid jõuavad Sotšis 30 sekka!

Viimasel Sotši olümpia-eelsel suusatamise MK-etapil Itaalias, Toblachis ükski eestlane vabatehnikasprindi kvalifikatsioonist edasi ei pääsenud. Sprindikoondise peatreeneri Christoph Schmidi sõnul ei tasu tulemustest heituda ning mehed on olümpia eel heas vormis!

Pärast Dolomiitides peetud kõrgmäestikulaagrit toimunud MK-etapil sai Peeter Kümmel 36. koha, veerandfinaalist jäi puudu 0,52 sekundit. Siim Sellis oli 39., kaotust Kümmelile 0,15 sekundit.

"Poisid sõitsid kenasti, kui arvestada, et nad polnud võistluseks spetsiaalselt valmistunud. Teiseks polnud meil määrdemeistreid, sest pooled neist on Val di Fiemmes U23 MMil ja teised juba Sotšis," rääkis Schmid. Suusad määriti ära Venemaa koondise heaks töötavate eestlaste abiga. "Sellistes tingimustes ei ole just võimalik kiirelt suusatada. Seda enam oli näha, et meeste vorm on hea," tõdes ta.

Kas oli siis mõtet üldse MK-etapile minna? "Oli ikka, sest see oli pooleteist tunnise autosõidu kaugusel ning hea võimalus end pärast rasket laagrit samades oludes proovile panna. Pärast kvalifikatsiooni tegime veel väikese treeningu koos ameeriklastega. Ei olnud tunne, nagu olnuks etapile minek asjata," sõnas Schmid.

Kui enne Davosi ja Asiago MK-etappe toimunud kõrgmäestikuharjutused ebaõnnestusid, siis nüüdne laager 1200 meetri kõrgusel merepinnast oli šveitslase sõnul olümpiamänge silmas pidades õige mõte. "Ma olen ettevalmistusega väga rahul, tingimused sarnanesid Sotšile, suured kõrguste vahed, rasked rajad. Sain aimu, et kõik toimib ja kindlasti toimib edaspidigi," ütles ta.

Sotši olümpiamängude sprindidistantsini on jäänud kaheksa päeva. Schmidi sõnul tuleb natuke puhata ning siis turmtuld anda. "Ma loodan, et olümpial me 30 seast välja ei jää! Peeter on saavutanud hea vormi ja kiiruse. Kui seni on ta kolm korda jäänud napilt poolfinaaliukse taha, siis ükskord võiks see uks ometi avaneda!

Siim (Sellis) on suure sammu edasi astunud, sest ta suusatehnika on tunduvalt parem kui alustades. Peame pisivigu parandama," ütles Schmid ning lisas, et teistega võrreldes pole suusatajad mingi kandi pealt maha jäänud. "Võime astuda suure sammu edasi, kui me ei keskendu vaid kindlale tulemusele, vaid sõidule kui tervikule," filosofeeris ta.