Aivar Rehemaa.Foto: Stanislav Moškov
Sotši 2014
3. veebruar 2014, 09:00

Aivar Rehemaal olümpialaagris kaks haiguspäeva (5)

Eesti murdmaasuusatamiskoondise liidril Aivar Rehemaal tuli Itaalias viimases olümpiaeelses ettevalmistuslaagris kahel päeval kerge haiguse tõttu treenimisest loobuda.

Mõistagi langes Rehemaal tuju siis nulli, ent ta märgib, et harjutamisest pidi loobuma ainult laagri kahel esimesel päeval, kui koormused olnuks nagunii väiksemad.

"Ega toas istumine ja ravimine eriti huvitav ole," räägib 31aastane sportlane, kes naasis Santa Caterinast kodumaale ööl vastu möödunud pühapäeva. "Tavaliselt võtab paranemine mägedes natuke rohkem aega, aga mina sain suhteliselt kiiresti jalule. Esimestel treeningutel lõi pulsi pisut üles. Kuid haigust ma üle ei tähtsusta."

Kuidas merepinnast ligi 1800 meetri kõrgusel toimunud harjutamine kokkuvõttes õnnestus, ei taha Rehemaa veel täpsemalt hinnata. "Tõsine laager, tegime kõike, mida oli vaja teha," lausus Anatoli Šmiguni õpilane. "Kas mul läks hästi või halvasti, seda näitab olümpia."

Esmalt pidi Rehemaa koju tulema kaks päeva varem. "Eestis ei ole tingimused nii head kui Itaalias, seal olid olemas kõik vajaliku raskusastmega rajad," selgitas ta otsuse tagamaid.

Sotši sõidab Rehemaa kolmapäeval, täna ja homme on tal Otepääl kavas taastavad treeningud. Olümpiamängudel teeb mullusel MMil 15 km vabatehnikasõidus seitsmenda koha saanud sportlane esimese etteaste juba eeloleval pühapäeval, kui kavas on 15 km + 15 km suusavahetusega sõit.