Michael SchumacherFoto: AP / Scanpix
Auto-Moto uudised
3. veebruar 2014, 15:22

Schumacher võib koomast välja tulla, kuid riskidega (22)

Detsembri lõpus Meribeli suusakuurordis õnnetult kukkunud ja kuu aega kunstlikus koomas viibinud vormel-1 pilooti Michael Schumacherit hakati paari päeva eest koomast tagasi tooma. Kuigi sakslane on reageerinud käsklustele ja pilgutas silmi, on raskeim osa veel ees.

Meribeli haigla arstide sõnul on Schumacheri kehal raske ilma kangete ravimiteta toime tulla. Nii on hoiatatud vormeliässa naist Corinnat ning lapsi Gina Mariet ja Micki, et Schumacher võib vajada intensiivset kõneravi ning füüsilist abi mitmeid kuid või lausa aastaid, kirjutas Briti ajaleht Mirror.

Hamburgi kliiniku professori Heinzpeter Moecke hoitas samuti pereliikmeid võimalike tagajärgede eest. "Võib ilmneda risk, et kui ta äratatakse üles kunstlikust koomast, võib ta langeda tavalisse koomasse .See tähendaks vegetatiivset seisundit, kus Schumacher jääks halvatuks," sõnas ta.

Ta lisas, et kunstlikust koomast üles ärkamine võib patsiendi segadusse viia ning ta ei pruugi teadagi, kes ta on või kus ta on. "Kui ta läheb närvi ja hakkab näiteks talle külge pandud seadmeid ära kiskuma, on võimalik, et arstid võivad teda üritada uinutada."

Ametlikke teateid Schumacheri seisundist pole