Andres Oper pärast tähistab Venemaale värava löömist.Foto: Jarek Jõepera
Jalgpall
4. veebruar 2014, 20:10

VIDEOMEENUTUS: Andres Operi viis tähtsaimat koondiseväravat (2)

Oma kahekümne aasta pikkuse jalgpallurikarjääri jooksul jõudis Andres Oper võrku sahistada kõvasti rohkem kui sajal korral. Neist tabamustest 38 sündisid koondisesärgis ning Õhtulehe jalgpallitoimkond valis väga subjektiivse valiku käigus välja viis olulisemat.

5. 1:0 Lätile (3. september 2005, lõppseis 2:1)

2006. aasta MM-valitsüklis oli Eesti korra juba Lätiga mänginud ning kuigi Riias mindi Operi ning Ingemar Teeveri väravatest juhtima, lõppes mäng siiski viigiliselt. Tallinnas endale sellist eksimust enam ei lubatud ning just Operi 11. minuti löök andis väärilise alguse võidule lõunanaabrite üle, mida oli oodatud juba 65. aastat.

4. 1:0 Andorrale (16. oktoober 2012, lõppseis 1:0)

Kuigi suurem osa Operi väravaid jääb eelmisesse kümnendisse, on mees ka hiljuti koondisele väga oluline olnud. Eesti koondise saldo hiljutises MM-valiksarjas oli kolm kaotust ning null väravat, enne kui vanameister tuli ja meile esimesed punktid tõi.

3. 1:0 Hollandi vastu (2. juuni 2001, lõppseis 2:4)

Hetk mida toona keegi ei oodanud – väike Eesti läks alles valmival Lilleküla jalgpallistaadionil elavatest legendidest kubiseva Hollandi vastu juhtima. Just Operi ja Indrek Zelinski väravad panid jalgpallifänni mõtlema, et me polegi enamlihtsaks peksupoisiriigiks

2. ja 1. 1:0 ja 2:1 Venemaale (27. märts 2002, lõppseis 2:1)

Jah, koondise eest kokku 38 kolli virutanud ründetuusa kaks kõige olulisemat tabamust ei sündinud mitte valikmängus vaid lihtlabases maavõistluses, mille kohta terminit "sõpruskohtumine" kuidagi kasutada ei saa.

Tegu oli kahe naabri esimese kohtumisega pärast Eesti taasiseseisvumist ja Operi kaks väravat kindlustasid, et tribüünil "Peremehed on tagasi" plakatitega istunud venelastest vutifännid lahkusid koju sabad jalge vahel