Krasnaja Poljana olümpiaküla linnapea Svetlana Žurova täna maailma ajakirjanikele aru andmas.Foto: MAXIM SHEMETOV
Sotši 2014
4. veebruar 2014, 18:27

Sotši olümpia korraldajad andsid aru homode, hulkuvate koerte hukkamise ja ehitusjärgus hotellide kohta (19)

Sotši taliolümpiamängude korralduskomitee tänasel pressikonverentsil olid keskseteks teemadeks homoseksuaalsete inimeste õigused, hulkuvad koerad ja probleemid majade valmisehitamisega. Spordist eriti ei räägitud.

Krasnaja Poljana olümpiaküla linnapea, 2006. aasta Torino olümpia kiiruisutamise naiste 500 meetri olümpiavõitja Svetlana Žurova vastus küsimusele, mis puudutas võimalikke proteste Venemaa seaduste vastu, mis puudutavad homoseksuaale.

"Ma pole näinud ühtegi juhtumit, kus inimene antakse kohtu alla põhjusel, et ta on homoseksuaal. Meie ühiskond on vaba ja inimesed on vabad. Ning paljud kultuuriinimesed on homoseksuaalid. Ka Sotšis leidub homoseksuaalidele orienteeritud meelelahutuskohti.

Seadus puudutab ainult homoseksuaalsuse propagandat alaealiste seas ja sel pole midagi pistmist olümpialiikumisega. Me peame vältima igasugust diskrimineerimist ehk talitama täpselt nii nagu varasematel olümpiatel. Pealtvaatajate jaoks on tähis, kes võidab, mitte see, kas ta on gei või mitte. See pole oluline. Toetame igat sportlast. Olen kindel, et probleeme ei ilmne," rääkis Žurova.

Sotši mängude korralduskomitee kommunikatsioonipealiku Aleksandra Kosterina käest uuriti, kas vastab tõele, et Sotši hulkuvad koerad hukatakse. "On olemas eriteenistus, mis tegeleb hulkuvate koerte püüdmisega. Selle eest hoolitseb Sotši linnavalitsus. Minu teada on olemas varjupaik, kuhu kinnipüütud koerad viiakse ja uuritakse, kas nad on haiged või mitte."

Samuti uuriti Kosterinalt pooleliolevate hotellide kohta (üleeile teatas Rahvusvaheline Spordiajakirjanike Liit (AIPS), et mitmed Sotši mänge kajastavatele ajakirjanikele mõeldud hotellid pole valmis): "Praeguse seisuga pole valmis kolm protsenti hotellitubadest. Kõik ajakirjanikele mõeldud hotellid on avatud."

Sotši taliolümpia avatakse reedel, esimesed eelvõistlused on kavas neljapäeval.