Foto: ARNO SAAR
Seisukoht
5. veebruar 2014, 17:24

Seisukoht | Lõpuks ka ühed põnevad talimängud! (6)

Viimase ajani ilmusid ainukesed huvitavad spordilood Mart Juure huumoriküljel, peategelaseks tippsuusataja Kevin Uljaste. Kuid enne taliolümpiat läks nii lõbusaks, et mul on juba väga raske eristada huumorikülge spordirubriigist.

Enam ei leia spordiküljelt üksnes igavaid lugusid suusatamisest, vaid keskendutud on sellele, mis on tegelikult oluline – lakkamatu võitlus ja hädakoorem inimeste argielus.

Tippsportlaste eluviisi mõistavad vähesed. Ma ise ei ole pärast põhikooli lõpetamist kordagi suusatamas käinud. Curlinguga pole ma aga üldse tegelenud ega saa aru, miks mõni end niisuguse totrusega vaevab. Seega jääb suur osa olümpiaaladest mulle paratamatult kaugeks ja võõraks.

Kui aga keset hotellituba seisab traagilise ilmega ajakirjanik, kellele on äsja pähe kukkunud kardinapuu, suudan tema valule küll kaasa elada. Kui inimestega juhtuvad lakkamatult äpardused, mida on Sotši lennanud välismaa ajakirjanikud Twitteris kirjeldanud, siis loodetavasti läheb neil sport üldse meelest ära.

Hea meelega loeksin kummalistest kaksikpeldikutest ja pihkujäänud uksenuppudest Sotši olümpiakülas rohkemgi. Loodan, et ka meie vapper peaminister Andrus Ansip hakkab olümpialt põnevaid reisimuljeid saatma.