Vaade Gorki Panorama hotelli aknast.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Õhtulehe olümpiablogi
5. veebruar 2014, 20:52

Deivil Tserp | Elu miljonivaatega olümpiahotellis (3)

Siinkirjutaja ja Õhtulehe fotograaf Stanislav Moškov võivad Sotši olümpial hotelliaknast nautida miljoni-dollari-vaadet.

Kui me teisipäeval südaöö paiku Gorkis merepinnast 540 meetri kõrgusele jõudsime, tuli bussist väljuda ja järelejäänud tõus merepinnast 940 meetri kõrgusele läbida mäegondliga. Mõnele paaniliselt kõrgust kartvale inimesele tähendanuks selline sõit ärevaid minuteid, meie imetlesime vaatepilt nii palju, kui prožektorid pimedas võimaldasid.

Hotelli fuajees sattusime turvamehe kõrgendatud tähelepanu alla ja lõpuks kuulsime rõõmustavat uudist, et erinevalt mitmetest kolleegidest on meie tuba valmis. Paraku selgus, et lubatud kahe voodi asemel on ainult üks suur säng. Hoobilt meenus kaader kultusfilmist "Viimne reliikvia", kus kõrtsmik ütles poisiks riietatud Agnesele: "Noorhärral tuleb Gabrieliga ühte heita!"

Ehkki hotell ise on rajatud vingesse kohta, kust avaneb suurepärane vaade maalilistele mägedele, pani ehituskvaliteet kukalt kratsima: tapeet turritab paiguti seinal, vannitoa plaadid on ilmselgelt paigaldatud pärast palgapäeva toimunud kõva pidu värisevate kätega.

Fotograafiga ühise teki all veedetud öö järel ärkasin hommikul siis, kui kolleeg karjatas vannitoas: "Sooja vett polegi!" Söögisaalis kuulsime soomlastelt, et neil oli soojaveekraanist tulnud kollakat vedelikku, mis pigem meenutas Fantat.

Kuid juba kümmekond minutit pärast probleemi teatamist saabusid meie ukse taha kaks torutangidega töömeest, kes lubasid vea kiiresti kõrvaldada. Nende sõnul tuli selleks minna keldrisse. Kas nad said hakkama, selgub õhtul, kui me pärast lugude kirjutamist ja fotode tegemist tagasi hotelli läheme.