Vilmantas Dilys. Foto: MARI LUUD
Korvpall
6. veebruar 2014, 11:44

Korvpalli meistriliiga jaanuari parim mängija on Vilmantas Dilys (1)

Eesti meeste korvpalli meistriliiga jaanuari parimaks mängijaks valiti Tartu Ülikool/Rocki leedulasest ääremängija Vilmantas Dilys. 

Pidurdamatus hoos TÜ/Rock mängis jaanuarikuus meistriliigas vaid kaks kohtumist, kuid lähirivaalide BC Kalev/Cramo ja Rakvere Tarva vastu võttis Rock mõlemast mängust võidu. Dylis viskas keskmiselt 19,5 punkti, võttis 9,5 lauapalli ning tema vastu tehti 8 viga mängu kohta.

Euromängude vahel Tarvaga mänginud Rock võttis Rakverest kindla võidu, Dylise arvele jäi 17 minutiga 14 punkti, 8 lauapalli, 2 resultatiivset söötu, 1 vaheltlõige ning tema vastu tehti 7 viga. Jaanuarikuu viimasel päeval pakkusid Kalev/Cramo ja TÜ/Rock Tallinnas Saku Suurhallis tõelise põnevusetenduse, kus üleplatsimeheks kerkis Dylis, kes viskas 25 punkti ja võttis maha 11 lauapalli. Kodune oodatuim vastasseis TÜ/Rocki ja Kalev/Cramo vahel on tänavusel hooajal eriti põnev, sest mängud on viigis 1-1 ning põhiturniiri võitja selgubki tõenäoliselt alles viimase mänguga.

26-aastane Dilys on mänginud mõlemas Leedu suurklubis Kaunase Žalgirises ja Lietuvos Rytases, samuti on ta esindanud erinevates vanuseklassides Leedu noortekoondisi. Käesolevat hooaega alustas ta Leedus Kedainiai Nevežises, kuid liitus novembri lõpus TÜ/Rockiga.