.Foto: Reuters / Scanpix
Sotši 2014
6. veebruar 2014, 17:53

Vene ajakirjanik: see on 100 % kindel, et Eesti suusatajate proovid olid positiivsed (22)

Õhtulehet rääkis Venemaa ajakirjaniku Andrei Mitkoviga, kelle andmetel kuuluvad 2006. aasta Torino olümpial antud neli positiivset dopinguproovi just Eesti suusatajatele.

"See on sada protsenti kindel, et just Eesti suusatajate dopinguproovid olid positiivsed," ütles Mitkov. "Ülekontrollimisel osutusid positiivseks neli proovi, kuid seda tuleb teil endal täpsustada, kas tegemist oli ühe või kahe suusataja proovidega."

Mitkovi kinnitusel oli tal teave eestlastele ebameeldivast uudisest juba rohkem kui kaks nädalat tagasi.

"Torino olümpia proovide ületestimisel huvitas mind eelkõige, kas mõni venelane on veel vahele jäänud. Pärast Torino olümpiat on meil olnud palju dopinguskandaale - Jevgeni Dementjev, Jekaterina Jurjeva ja nii edasi. Aga selgus, et meie sportlaste proovid olid puhtad. Ma mõistan, milline lööks see Eestile on. Kuid minu info kohaselt on kõik vajalikud paberid juba ka FISis (Rahvusvaheline Suusaliit - toim). Nii et pigistage oma ametnikke, nad oskavad teile rohkem rääkida."

Kahjuks satuvad nii halba valgusse Torino olümpial kaks kulda võitnud Kristina Šmigun-Vähi ja ühe kulla võitnud Andrus Veerpalu.

Pikemalt loe homsest Õhtulehest.