Suusaliidu president Sandor Liive.Foto: Stanislav Moškov
Sotši 2014
7. veebruar 2014, 12:48

Suusaliidu president Sandor Liive dopinguteemast: "Enne eilset ei teadnud sellest midagi." (19)

Eile lahvatas Torino olümpiat puudutav dopinguskandaal ning nende mängude kahekordne kullavõitja Kristina Šmigun-Vähi teatas oma avalduses, et sai kahtlustustest teada juba kaks kuud tagasi. Suusaliidu president Sandor Liive kinnitas Õhtulehele, et temani jõudis info alles eile, kui see meedias ilmus.

„Kuni eilseni polnud suusaliit saanud selle kohta mingit infot. Kui teema üles tuli, küsisin Jaak Maelt (suusaliidu peasekretär – V.A.) ja büroost, kas on tulnud mõni e-kiri. Nemad kinnitasid, et ühtegi ametlikku teadet pole saabunud," rääkis Liive.

Aga mitteametlikku infot Liivele endale? Šmigun-Vähilt või EOK presidendilt Neinar Selilt näiteks? „Ka seda mitte. Rääkisin Kristinaga täna hommikul. Enamat, kui tema ise välja tõi, ei ole mul lisada."

Liive hinnangul ei pidanudki info suusaliitu liikuma, sest olümpiamängude aegsed proovid võttis ROK. Lisaks on Kristina juba endine sportlane. „Näiteks Andrus Veerpalu dopinguteema liikus teisi radu pidi, rahvusvahelise suusaliidu FISi kaudu – siis oli Eesti suusaliit ka esimesena informeeritud."

Liive loodab, et lahvatanud skandaal ei mõjuta Eesti suusatajate esitusi täna algavatel Sotši taliolümpiamängudel: „Kasuks säärased asjad võistluse eel muidugi ei tule."