Anatoli Šmigun täna Eesti murdmaakoondise treeningus. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Sotši 2014
7. veebruar 2014, 14:56

Anatoli Šmigun: „Soovitasin Kristinal lõpuni võidelda ja WADA-lt valuraha nõuda!“ (45)

Suusatamise kahekordse olümpiavõitja Kristina Šmigun–Vähi treenerist isa Anatoli ütles Õhtulehele, et kuulis tütre juhtumist – 2006. aasta Torino olümpial võetud dopingu A-proov osutus ülekontrollimisel positiivseks – alles eile Kristinalt.

„Õhtul rääkisin ka temaga," lausus täna Sotšis oma õpilast Aivar Rehemaad treeningul juhendanud Anatoli Šmigun. „Kristina ütles, et tahtis mind üleelamistest säästa," lisas ta.

Anatoli Šmigun soovitas tütrel pea püsti hoida ja jätkata võitlust oma puhta nime eest. „Soovitasin tal lõpuni minna ja nõuda WADA-lt valuraha moraalse kahju tekitamise pärast – nii 2014. kui ka 2002. aasta eest."

Meenutagem, et Šmigun–Vähi dopingu A-proov oli ka 2002. aastal positiivne, kuid B-proov negatiivne. „Toona rikuti Kristinal olümpia ära, pärast öeldi: sorri, sorri! Pange tähele, see on 12aastane tsükkel."

Anatoli Šmigun on tütre puhtuses veendunud. „Tegelikult polegi neil millestki kinni hakata, räägivad mingist molekulist!" põrutas papa Šmigun. „Kurb, et Venemaa meedia sellega enne olümpiat välja tuli. See mõjub kõigile halvasti."

Samas kinnitas Anatoli Šmigun, et tema ise säilitab ebameeldivas olukorras külma närvi. „Olen praegu väga rahulik. Usun, et ka Aivar ei lase end häirida ja keskendub võistlusele," võttis Anatoli Šmigun teema kokku.