Kristjan Port Foto: Heiko Kruusi
Sotši 2014
8. veebruar 2014, 08:00

Port: Seli ja Unt nõukogusse kompetentsi juurde ei toonud (26)

Eesti Antidopingu nõukogu liige Kristjan Port leiab, et detsembris toimunud vangerdus, kui nõukoguga liitusid EOK president Neinar Seli ja Eve Unt, ei suurendanud kompetentsi, vaid vastupidi – vähendas.

Seli sõnul on tal kahe kuuga pilt selge: nõukogu kompetentsi tuleb tõsta. "See on probleemne seletus," lausus Port, kelle mälu järgi on varem koosluse tegevust ja võimekust kiidetud.

Näiteks Andrus Veerpalu dopingukaasuse puhul, mis oli esimeseks tõsiseks proovikiviks, kiitis EOK eelmine president Mart Siimann nende tegevust ja eraldi ka Porti.

Dopinguküti sõnul pole etteheiteid tehtud viimaselgi perioodil.

Kuhu kompetents siis kadus?

"Ma ei tea, kas Seli esindab sel teemal kompetentsi. Unt ei esinda, ta pole selle teemaga varem tegelenud. Need kaks inimest kompetentsi juurde ei toonud. Välja vahetati inimesed, kes olid Veerpalu kaasusega töötanud ja koosolekuid pidanud," arutles Port, kelle arvates häirib nõukogu tööd usaldusepuudumine, mis paratamatult kaasneb Seli isiku puhul huvide konfliktiga – WADA koodeks näeb ette, et antidopingu ühendused on rahvuslikust olümpiakomiteest sõltumatud ja igal pool mujal Euroopas ongi.

"Meile antakse infot eeldusel, et see ei leki välja. Ebasiiruse ja kombinatoorika puhul usaldus kaob ja me ei saa enam antidopingualast infot. See on suur probleem."