Sotši taliolümpia esimene laskesuusavõistlust Eestile rõõmu ei pakkunud - parimana sai Daniil Stepsenko 50. koha. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Sotši 2014
8. veebruar 2014, 18:19

Loe ka Daniil Stepsenko, Indrek Tobrelutsu ja Roland Lessingu selgitusi

Kauri Kõiv: eelmisest 150 lasust eksisin vaid ühega... (24)

Eesti laskesuusatajad esinesid 10 km sprindidistantsil stabiilselt – kõik lasid mööda, sõitsid tagasihoidlikult ning said koha kuuendas või seitsmendas kümnes.

Eesti parimana 50. koha saanud Daniil Steptsenko (2 trahvi) tõdes, et tulemus polnud see, mida lootis. "Laskmises olin kehv, sõit oli enam-vähem. Tulnuks täpsemalt lasta, siis saanuks päris hea koha," sõnas 27aastane sportlane. "See, et ma Eesti meestest parim olin, ei paku mulle üldse rõõmu. Pigem vastupidi – see on kehv, kui kogu koondis on mu selja taga, võiksid ikka ees olla."

Lamades kõik märgid maha saanud, aga püstitiirus kolme lasuga eksinud ja 53. koha saanud Indrek Tobreluts tõdes, et püstilaskmine ongi tal ebastabiilne olnud. "Kõigub äärmusest äärmusesse. Tingimused olid täna laskmiseks väga kerged, võib-olla hoidsin end liialt tagasi.

Aga sõidupool oli kah s**t, ei saa rahule jääda. Arvasin, et olen oluliselt paremas seisus. Ülehomset tagaajamisvõistlust silmas pidades, siis kuigi kõrgele tõusta pole võimalik, sest siin tiirus palju trahve ei lasta. Tuleb proovida individuaaldistantsil (20 km – toim) paremini teha, aga sealgi peab laskmine olema hea. Kaks trahvi nelja tiiru peale oleks kardetavasti juba palju.

Me (Eesti laskesuusatajad – toim) oleme laskeaja osas üpris aeglased ja kuna tingimused olid täna lihtsad – keegi libisemisega mööda ei pane – siis pelgasin, et suuri šansse meil pole. Kui olud on keerulisemad, siis mõned tugevad riigid määrdega ikka eksivad ja see annab meile võimaluse," rääkis Tobreluts.

Käesoleval hooajal MK-sarjas Eesti meestest 6. kohaga eredaima sähvatuse pakkunud Kauri Kõiv kogus 2+1 trahvi ja sai 54. koha. "Nii madalat hinnet pole olemas, mida endale panna tahaksin. Mu etteaste oli allapoole hindamist. Miks? Tahtmist oli nii palju.

Eelmise kahe päeva jooksul tehtud kahes trennis tulistasin 150 padrunit ning üles jäi vaid üks märk. Kuskilt pidid eksimused tulema ja paraku tulid need täna. Esimese tiiruni olin väga enesekindel – kõik oli nii hea, et enam paremaks minna pole võimalik. Tulin tiiru, teadsin, et kõik on võimalik... ja siis ütles närv üles!"

Ainsa Eesti sportlasena jäi 60 seast välja ja ei pääsenud esmaspäevasesse jälitussõitu 66. koha saanud Roland Lessing, kes laskis täpselt nagu Tobreluts – lamades puhtalt, püstitiirus kolm trahvi. "Jäin pool sekundit liiga pikalt sihtima. Tahtsin liiga hästi ja raudselt lasta, aga teinekord on vaja sooritus hoopis rahulikumalt teha. Sõidurajal on kah paremaid päevi olnud."